21 Αυγ 2015

Οι παλιοί που θα πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους και θα «τσιτώσουν» και τους νέους

Μια ομάδα αποτελείται από ηγέτες, ρολίστες, πολύτιμα εργαλεία, απαραίτητους στις θέσεις που αγωνίζονται. Η φετινή Γιούβε, μια γεύση της πήραμε στον Σούπερ Καπ με την Λάτσιο, θα είναι διαφορετική από την περσινή. Αλλά θα έχει όλα τα παραπάνω.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα θέλουν τον χρόνο τους ώστε να δέσουν με το υπόλοιπο σύνολο και θα είναι ευχάριστο αν αυτό γίνει σχετικά σύντομα. Σίγουρα κάποιοι από αυτούς θα αποκτήσουν σημαντικούς ρόλους στην ομάδα, ειδικά αν αγωνίζονται σε κέντρο και επίθεση.

Στην παλιά φρουρά, όπως είναι φυσικό, πέφτει το βάρος να τραβήξουν την Γιούβε στις πλάτες της. Ποδοσφαιριστές άξιοι υπάρχουν. Ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν τον σύλλογο και το έχουν κάνει και παλαιότερα.

Ο Τζίτζι Μπουφόν είναι ο πρώτος. Ο αρχηγός και σημαία της ομάδας είναι αυτός που στα αποδυτήρια θα μεταδώσει σε όλους, κυρίως στους νέους το πάθος για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Είναι αυτός που θα σπρώξει την Γιούβε στην επίθεση, όσο κι αν αγωνίζεται τόσο πίσω. Είναι ο φυσικός ηγέτης των μπιανκονέρι.

Στον χώρο της άμυνας, η γνωστή τριάδα Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν και φέτος, χωρίς όμως κάποιος από αυτούς να έχει ηγετικό ρόλο. Το πάθος τους όμως, ιδιαίτερα των δύο τελευταίων, θα δώσει τον τόνο που χρειάζεται η Γιούβε.

Στο κέντρο ο Πολ Πογκμπά θα αναλάβει να παίξει τον ρόλο του ηγέτη της φετινής Γιούβε. Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρει, ξέρουμε πως το θέλει και θα το παλέψει. Αν τραβήξει ο Γάλλος στις νέες του αρμοδιότητες, θα φροντίσει να πάρει μπρος όλη η ομάδα. Δίπλα του ο Μαρκίσιο, ένα ποδοσφαιρικό εργαλείο με αυξημένες αρμοδιότητες φέτος. Ο ρόλος του είναι κομβικός. Μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη.

Στην επίθεση, ο Αλβάρο Μοράτα θα είναι η αιχμή του δόρατος. Πέρσι έκανε μια πολύ καλή χρονιά και πέτυχε σημαντικά γκολ. Φέτος, με την απουσία του Τέβες είναι αυτός που καλείται να τραβήξει το βάρος της επίθεσης και να συμπαρασύρει και τους νέους του παρτενέρ.

Εν κατακλείδι, οι παλιοί πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω και να δώσουν ένα γρήγορο κίνητρο και στους νέους. Οι νέοι είναι διψασμένοι να πετύχουν και να αποδείξουν πως αξίζουν την φανέλα της Γιούβε. Ο Αλέγκρι ξέρει να διαχειρίζεται το υλικό που έχει στα χέρια του. Οπότε; Οπότε πάμε για το 34ο πρωτάθλημα. Forza Juve!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου