24 Αυγ 2015

Οι στιγμές αμφισβήτησης και τι πρέπει να πούνε στον Πογκμπά

Αν χρειαζόταν ένα αποτέλεσμα για να γίνει ακόμη περισσότερος ντόρος γύρω από το φετινό πρωτάθλημα, η Γιουβέντους τους το έδωσε.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Οταν επί σχεδόν δύο μήνες η μισή Ιταλία σε αμφισβητεί, προφανώς το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Το χειρότερο σε ό,τι αφορά το παρόν γιατί στην εξέλιξη της σεζόν αυτή η αμφισβήτηση θα βγει σε καλό.

Η Γιούβε, λοιπόν, φρόντισε με το «καλημέρα» να δώσει πάτημα σε όσους θέλουν να την αμφισβητήσουν και επειδή μιλάμε για τα ιταλικά Μέσα, που λατρεύουν να υπερβάλουν είτε για καλό είτε για κακό, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορεί σήμερα να διαβάσουμε ότι είναι φαβορί για το πρωτάθλημα η... Ιντερ.

Το αν έχουν δίκιο, βέβαια, να την αμφισβητούν ή όχι, θα το ξέρουμε τον Μάιο. Εγώ λέω όχι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και νόμος επειδή το λέω εγώ. Το θέμα είναι τι θα πει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και κυρίως πότε θα το πει.

Εχουμε καταλάβει και αποδεχθεί όλοι, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία, ότι θα χρειαστεί υπομονή μέχρι να δέσει η ομάδα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η διοίκηση πρέπει να δυσκολεύει την δουλειά του προπονητή.

Και η αλήθεια είναι ότι την δυσκολεύει όταν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα και όχι μόνο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές αλλά δεν ξέρουμε και τι μεταγραφές θέλουμε να κάνουμε. Ο Κουαδράδο, για παράδειγμα, είναι μια χαρά εξτρέμ και μπορεί να δώσει πολλά αλλά δεν είναι το 10άρι που θέλει ο Αλέγκρι.

Και μιας και είπαμε για 10άρια, καλό θα είναι κάποιος από την ομάδα να εξηγήσει στον Πογκμπά ότι δεν χρειάζεται να ψάχνει το κάτι παραπάνω λόγω της φανέλας που φοράει. Ο Γάλλος, στα 22 του, αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη φορώντας την φανέλα με το 10. Είναι απολύτως κατανοητό το να σκέφτεται ο ίδιος ότι θα πρέπει πλέον να κάνει το κάτι παραπάνω αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό.

Η Γιουβέντους θα πρέπει να χειριστεί με τον κατάλληλο τρόπο το συγκεκριμένο θέμα και να «προστατέψει» τον Πολ, αποφεύγοντας το να ασκηθεί πάνω του περισσότερη πίεση από όσο πρέπει. Αν ο Πογκμπά κάνει απλά αυτά που πρέπει και ξέρει να κάνει, τα πράγματα θα πάνε μια χαρά.

Από εκεί και πέρα, είναι προφανές ότι η ομάδα αυτή την στιγμή είναι ένα... εργοτάξιο και αυτό προφανώς δεν είναι και παράσημο προγραμματισμού. Σε σχέση με την περσινή σεζόν, άλλωστε, δεν έλειψαν μόνο οι τρεις που έφυγαν.

Ελειψαν και οι τραυματίες Μαρκίσιο-Μοράτα. Οι πέντε από τους 11 βασικούς δηλαδή. Οπως «έλειψε» και ο Αλεξ Σάντρο που προορίζεται για βασικός, όπως έλειψαν και οι τελευταίες μεταγραφές που αναμένονται. Με λίγα λόγια, η ομάδα που είδαμε στην πρεμιέρα δεν έχει σχέση με αυτή που έχουν στο μυαλό τους οι Μαρότα-Αλέγκρι.

Αυτό που είδαμε την Κυριακή ήταν μια ομάδα που δεν τρόμαξε τους αντιπάλους της, όπως θα γράψουν οι Ιταλοί. Δεκτό. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Ποια από τις υπόλοιπες ομάδες που στοχεύουν στον τίτλο τρόμαξε ή προβλημάτισε εμάς; Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι το σκουντέτο θα πάει στην Λάτσιο ή την Φιορεντίνα...

6 σχόλια:

  1. @ Δεν μπορείς να βαφτίζεις κάποιον 10άρι μόνο επειδή του έδωσες τη φανέλα με αυτό το νούμερο.

    @ Σωστά τα λες. Η χρονιά έχει πολύ δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο, η περίπτωση Πογκμπά στη θέση «10» θα δείξει αν είναι σωστή επιλογή ή βιαστική ή απλά μια λύση ανάγκης.

      Διαγραφή
  2. Ειναι απλα τα πραγματα παιδια, ενας απο τους δυο μεσους πογκμπα και κεντιρα οταν γινονται επιθεσεις απο την πλευρα τους θα πατανε περιοχη. Εχτες αυτο εκανε ο γαλλος μια χαρα. Απλα ειμασταν ατυχοι. ΤΕΛΟΣ. σιγα χασαμε ενα παιχνιδι στην αρχη ε και? Δυσκολη αρχη Ευκολο Τελος.

    Νικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμείς πιστεύουμε Νίκο στο «εύκολο τέλος». Δεν είναι καλύτεροι οι άλλοι απλά θα πρέπει να βρούμε τα πατήματά μας. Η ομάδα είναι καινούργια. Όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε αυτό, τόσο πιο… κουλ θα είναι τα πράγματα.

      Διαγραφή
  3. ΧΑΡΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ 10 Ο ΠΟΓΚΜΠΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ. ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΗ Η ΦΑΝΕΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, η ευθύνη του να κουβαλάς το «10» είναι μεγάλη. Και ο Γάλλος είναι καλός παίκτης αλλά ακόμη δεν είναι μαθημένος να παίρνει ευθύνες. Είναι και θέμα εμπειρίας-παραστάσεων.

      Διαγραφή