21 Αυγ 2015

Πώς ένας αμυντικός μπορεί να μπερδέψει τους αντίπαλους προπονητές

Αυτή ήταν μια καλή κίνηση. Μια επένδυση για την τρέχουσα χρονιά αλλά και για το μέλλον. Ο Αλεξ Σάντρο θα είναι πλέον κάτοικος του Τορίνο και θα φοράει την ασπρόμαυρη φανέλα.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Οι ομάδες δεν χτίζονται μόνο με μέσους και επιθετικούς. Χτίζονται και με αμυντικούς. Και ο Βραζιλιάνος μπορεί να θεωρηθεί μια τέτοια κίνηση. Η Γιούβε με την απόκτησή σου θωρακίστηκε αριστερά στα μετόπισθεν και συγχρόνως έχει και back up στον πάγκο. Ήρθε ο νέος (Σάντρο) και ο παλιός (Εβρά) θα δίνει μία ακόμη λύση στον Αλέγκρι. Μην ξεχνάμε πως πέρσι ο Εβρά τα πήγε αρκετά καλά. Καλύτερα απ’ ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι.

Όπως φαίνεται το παζλ της νέας Γιούβε συμπληρώθηκε. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αυτοί θα είμαστε. Ξέρουμε με ποια όπλα θα ριχτούμε στην μάχη του νέου πρωταθλήματος, ενός πρωταθλήματος που μην ξεχνάμε πως είμαστε πάλι το φαβορί.

Χαίρομαι που ενισχυθήκαμε στην άμυνα. Οι λάτρεις της ιταλικής ποδοσφαιρικής σχολής, ένας από αυτούς είμαι και εγώ, ξέρουν καλά πως οι ομάδες χτίζονται πρώτα από την άμυνα. Ξεκινάς αρχικά σχεδιάζοντας πως θα σταματήσεις τον αντίπαλο και μετά πως θα τον νικήσεις. Γιατί αν τον σταματήσεις, έχεις την ικανότητα να τον νικήσεις.

Ο Αλεξ Σάντρο έρχεται με πολύ καλές «συστάσεις» και οι περισσότεροι τιφόζι τον θεωρούν μια πολύ καλή μεταγραφή. Μακάρι να μας βγει γιατί υπάρχουν και οι περιπτώσεις που μια μεταγραφή είναι κορώνα-γράμματα. Και οι Βραζιλιάνοι δεν «πιάνουν» την Γιούβε. Αλλά και οι παραδόσεις είναι για να σπάνε.

Με τον Αλεξ Σάντρο, την κλασική τριάδα και τον Λιχστάινερ, η ομάδα έχει λύσεις είτε θέλει να παίξει με τρεις πίσω ο Αλέγκρι, είτε με τέσσερις. Δυναμώσαμε και φρεσκάραμε την αμυντική μας γραμμή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, μην το ξεχνάμε.

Όταν η άμυνά σου είναι ίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι αντίπαλοί σου, σε Ιταλία αλλά και σε Ευρώπη, την έχουν μελετήσει και ξέρουν τα τρωτά της σημεία. Αν εμφανίζονταν πάλι οι ίδιοι αμυντικοί, θα ήταν πιο εύκολο για τους αντίπαλους προπονητές να φτιάξουν πλάνα δράσης.

Τώρα, με ένα νέο πρόσωπο που θα έχει θέση βασικού αλλάζει το παιχνίδι μας στα μετόπισθεν. Ανακατεύουμε την τράπουλα και κατά κάποιον τρόπο μοιράζουμε νέα φύλλα.

Καλώς μας ήρθες Αλεξ Σάντρο και ευχόμαστε να μπεις γρήγορα στο κλίμα και να βοηθήσεις κατακτώντας το πρώτο σου πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου