22 Αυγ 2015

Αν αληθεύει αυτή η είδηση είναι καλύτερη και από μεταγραφή

Η ισπανική εφημερίδα El Mundo Deportivo αναφέρει σε ρεπορτάζ της πως η Γιουβέντους αρνήθηκε πρόταση πώλησης του Πολ Πογκμπά στην Τσέλσι. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτή η κίνηση της διοίκησης είναι καλύτερη κι από μεταγραφή.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Το ρεπορτάζ της Tuttosport αλλά και άλλων ιταλικών ΜΜΕ αναφέρουν μάλιστα και λεπτομέρειες της υπόθεσης, υποστηρίζοντας, σύμφωνα πάντα με τους Ισπανούς, πως το αρχικό ποσό που θα έβαζε στα ταμεία της η Γιούβε από τους Άγγλους ξεκινούσε από 95 εκατ. ευρώ και βάσει της συμφωνία θα μπορούσε να εκτοξευθεί στα 120 εκατομμύρια.

Η είδηση ακούγεται εξωπραγματική. Αφενός τα 120 εκατ. ευρώ ακούγονται πάρα πολλά σε μια μεταγραφή περίοδο που δεν έπεσε τόσο χρήμα στην αγορά (όχι βέβαια πως δεν τα διαθέτει η Τσέλσι) και αφετέρου εντυπωσιάζομαι με την απάντηση της διοίκησης μας. Οπότε κρατάω μια μικρή επιφύλαξη και σίγουρα όταν βγουν στο φως όλοι οι αστερίσκοι της πρότασης θα έχουμε πλήρη εικόνα.

Δεχόμενος πως τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι, είμαι χαρούμενος για την κίνηση του Αντρέα Ανιέλι. Μια τέτοια αρνητική απάντηση δείχνει πολλά πράγματα. Δείχνει πως βλέπει το αύριο και όχι μόνο το σήμερα. Και αυτό το έχει αποδείξει εδώ και καιρό αλλά είναι μία ακόμη επισφράγιση του σκεπτικού του.

Ο Γάλλος μπορεί να είναι ο άνθρωπος που θα στηθεί η επόμενη Γιούβε και με αυτόν τον τρόπο του το αποδεικνύει έμπρακτα και η διοίκηση. Μόνο δυνατοί βγαίνουμε από μια τέτοια απόφαση. Στο κάτω κάτω, τα λεφτά δεν λείπουν από την ομάδα.

Θα κλείσουμε όμως με την άλλη πλευρά του νομίσματος όμως. Πρώτον, ο Πογκμπά έχει μάνατζερ τον Μίνο Ραϊόλα. Ο υπερμάνατζερ θα κέρδιζε πολλά χρήματα με μια τέτοια μεταγραφή. Οπότε θα έφερνε τα πάνω-κάτω για να πείσει τον πελάτη του. Και μεταξύ μας, έχει πειθώ και γνωρίζει καλά να χειρίζεται τους ποδοσφαιριστές του.

Και δεύτερον, μπορεί η συγκεκριμένη είδηση να είναι μια ωραιότατη (δημοσιογραφική) διαρροή ώστε να προετοιμαστεί μια κατάσταση. Όλοι τον θέλουμε τον Πογκμπά στην ομάδα αλλά με τέτοιες ειδήσεις, αρχίζεις και σκέφτεσαι ποιους θα μπορούσες να πάρεις με 120 εκατομμύρια. Και σιγά σιγά, φτιάχνεις την ομάδα σου χωρίς τον… Πογκμπά στη σύνθεσή της.

Επειδή όμως και τα δύο ανήκουν στην σφαίρα της υπόθεσης, αρκούμαι στην είδηση. Και η είδηση λέει πως η Γιούβε αρνήθηκε να πουλήσει τον Πογκμπά. Αυτό με ευχαριστεί και με κάνει να νιώθω πιο σίγουρος για το αύριο της ομάδας μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου