16 Αυγ 2015

Φουλ για σκουντέντο με πάθος, πίστη, ελπίδα αλλά και χωρίς την μεγάλη μεταγραφή

Σε εφτά μέρες, τέτοια μέρα, ξεκινάει για εμάς το νέο πρωτάθλημα. Ξεκινάει η μάχη της Γιούβε για το πέμπτο σερί σκουντέτο. Ξεκινάει μια χρόνια με όνειρα, σχέδια αλλά και ιδιαιτερότητες.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Διαβάζοντας από ’δω κι από εκεί, και φυσικά στον σχολιασμό που γίνεται στο blog, τις απόψεις των οπαδών της Γιούβε, νομίζω πως η ζυγαριά, έστω και λίγο, κλείνει πως περισσότεροι είναι αυτοί που έχουν μείνει ευχαριστημένοι από τις κινήσεις της διοίκησης και λιγότεροι αυτοί που παραπονιούνται.

Εγώ ανήκω στην δεύτερη κατηγορία. Σε αυτούς που θεωρούν πως η ομάδα δεν ενισχύθηκε όσο θα έπρεπε. Αυτό δε σημαίνει πως δεν είμαστε φαβορί. Αυτό δε σημαίνει πως δεν πιστεύω πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Βέβαια και μπορούμε να το πάρουμε πιο εύκολα από τον καθέναν. Βέβαια θα υποστηρίξω την ομάδα μου, όποιοι κι αν αγωνίζονται. Αυτές δεν είναι καταστάσεις που διαπραγματεύονται.

Η αγάπη μου και η πίστη μου στα χρώματα και το έμβλημα του συλλόγου, δεν σημαίνει όμως πως θα με ευχαριστεί ό,τι κι αν κάνει, ό,τι κι αν βλέπω. Και εγώ φέτος είδα πως έγιναν κάποιες κινήσεις που μπορούν να μας βγουν αλλά καμιά πραγματικά δυνατή κίνηση.

Όποιους ποδοσφαιριστές κι αν πήραμε, τους πήραμε γιατί ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής τους πιστεύει αλλά όχι για να κάνουν την διαφορά. Πράγματι είναι αξιόλογοι και ελπιδοφόροι. Δεν ψωνίσαμε κάποιο «παλτό», όπως συνηθίζεται να λέμε, αλλά μεγάλη μεταγραφή δεν κάναμε.

Στην ποδοσφαιρική Ευρώπη δεν θα συζητήσει κανείς για τις μεταγραφές μας, κανείς δεν θα μπει σε μια από τις δεκάδες σχετικές λίστες που δημοσιεύονται με κριτήριο τα χρήματα, τις ικανότητες, το «όνομα». Αλήθεια είναι πως το φετινό παζάρι ήταν υποτονικό αλλά φροντίσαμε να κινηθούμε και εμείς σε αυτούς τους ρυθμούς.

Μπορεί οι νέοι μας παίκτες να προσφέρουν περισσότερα από το μεγάλο «μπαμ» που όλοι περιμέναμε. Ζαριές είναι αυτές. Μπορεί να δέσουν γρήγορα μεταξύ τους και η Γιούβε να παίξει καλή μπάλα και να παίρνει εύκολα αποτελέσματα. Το εύχομαι και το θέλω.

Αλλά ήθελα να κάνουμε και μια ηχηρή κίνηση. Να αναστατώναμε την Ευρώπη. Πέρσι το κάναμε μέσα στο γήπεδο όταν κανείς δεν περίμενε να φτάναμε στον τελικό του Champions League. Ας το έκανε και φέτος η διοίκηση από το καλοκαίρι και να έδινε στον πετυχημένο Αλέγκρι περισσότερα όπλα να δουλέψει.

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν μια εκνευριστικά σπαστική εβδομάδα. Διαβάσαμε κάποια ονόματα, νέα και παλιά, αλλά από ουσία τίποτα. Στην ουσία πετάξαμε μια εβδομάδα. Χρόνος υπάρχει για να ενισχυθεί η ενδεκάδα μας. Το θέμα είναι εάν υπάρχει τέτοιο πλάνο. Και γι’ αυτό δεν είμαι τόσο σίγουρος.

5 σχόλια:

  1. Μπράβο για την τοποθέτησή σου. Έτσι έχουν τα πράγματα. Έβλεπα τον Reus με την Ντορτμουντ και σκεφτόμουν γιατί να μην πάρει η Γιούβε ένα τέτοιο παίχτη. Θα έστελνε την ομάδα στην κορυφή. 10αρι εξτρέμ, κάθετη πάσα, τελείωμα. Όλα τα έχει. Δώσε ρε Πρόεδρε 50μύρια να κάνεις την διαφορά.

    Δημήτρης Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τον Μήτσο: Δώσε ρε Πρόεδρε 50μύρια να κάνεις την διαφορά

      Διαγραφή
    2. Παιδιά δυστυχώς όπως φαίνεται, δεν προβλέπεται καμιά σούπερ μεταγραφή φέτος. Υπάρχει λίγος χρόνος βέβαια. Forza Juve!

      Διαγραφή
  2. Χρήστος / Θεσσαλονίκη17 Αυγούστου 2015 στις 12:50 π.μ.

    Χαίρομαι πολύ που σας διαβάζω παιδιά. Δε συμφωνώ πάντα με τις απόψεις αλλά μου αρέσει το στυλ σας. Είναι στυλ Γιούβε. Και το κατέχετε το αντικείμενο. Αξίζετε πολλά μπράβο και χαίρομαι για έναν ακόμη λόγο γιατί το τελευταίο διάστημα δεν είχαμε τίποτα να διαβάσουμε.

    Ενημερωνόμουν από μια σελίδα στο fb για τα τεκταινόμενα της ομάδας αλλά τόσο χαμηλό επίπεδο και -επιτρέψτε μου την έκφραση- καγκουριά δεν αντέχετε. Δεν είναι οι Γιουβεντίνοι της Ελλάδας για τέτοια κατάντια.

    Μια φορά είχα διαφορετική άποψη με κάποιον από τους admin της σελίδας πάνω σε αγωνιστικό θέμα και μου είπαν αν δεν σου αρέσει μην ξαναμπείς. Δεν ξαναμπήκα. Έψαξα ποιος ήταν και ο τυπάκος που μου μίλησε έτσι και έμαθα. Από την βρίζει Έλληνες οπαδούς για την ελληνική του ομάδα και από την άλλη Γιούβε είσαι η αρρώστια μου και η ζωή μου.

    Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους μιας και μπαίνουμε στην τελική ευθεία και είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η σαπίλα με την ποιότητα. Εγώ θα τους δυσφημώ με κάθε ευκαιρία. Δεν αναφέρω όνομα για να μην σας φέρω σε δύσκολη θέση.

    Φόρτσα Γιούβε
    Πάντα πρωταθλητές
    Χρήστος / Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μας επιτρέψεις να μην τοποθετηθούμε φίλε Χρήστο. Είμαστε η Famiglia Bianconera και ως οικογένεια οφείλουμε να μην βλέπουμε ανταγωνιστικά κανέναν.

      Διαγραφή