30 Αυγ 2015

Το απόλυτο βιβλίο για τους ultras της Γιούβε

Η ελληνική αθλητική βιβλιογραφία είναι αρκετά φτωχή. Στα συνδεσμιακά ειδικά, ανύπαρκτη. Αντίθετη πορεία έχει η Ιταλία, η χώρα που γέννησε το κίνημα των ultras, με δεκάδες βιβλία να αναφέρονται στα οπαδικά των ομάδων. Από την πιο μεγάλη έως την πιο μικρή.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Drugho

Από τα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στην Ιταλία αρκετά είναι αφιερωμένα στην Γιουβέντους. Ένα από αυτά ξεχωρίζει και αποτυπώνει καλύτερα από όλα την ιστορία και την πορεία του μεγαλύτερου συνδέσμου των μπιανκονερι. Το βιβλίο Il Gruppo είναι αφιερωμένο στους Fighters.

Γραμμένο από τους Seve και Claudio, μέλη των Fighters, στις 239 σελίδες του αποτυπώνεται η πορεία του θρυλικού αυτού γκρουπ. Από το πώς αποφασίστηκε το λογότυπο μέχρι τις μεγαλύτερες εκδρομές τους και τι διαδραματιζόταν σε αυτές και από το τι πίστευαν όλοι οι άλλοι για τους Fighters μέχρι φωτογραφικό υλικό και αποκόμματα εφημερίδων της εποχής. Και φυσικά με αναφορές στον θρυλικό Beppe Rossi, τον ιδρυτή του club.

Το εξώφυλλο του βιβλίου
Για όσους λατρεύουν και οπαδικές ιστορίες και τα κατορθώματα των συνδέσμων, το Il Gruppo είναι το κορυφαίο του είδους, σε ό,τι αφορά τα οπαδικά των μπιανκονέρι. Το βιβλίο μπορεί να το βρει κάποιος στο ebay (κυκλοφορεί μόνο στα ιταλικά) και είναι μια απίστευτη ιστορία στον χρόνο.

Στην Famiglia Bianconera θα γίνουν ιδιαίτερες αναφορές σε αυτή την μοναδική έκδοση και θα δώσουμε την ευκαιρία στους τιφόζι της Γιούβε που ενδιαφέρονται γι’ αυτά να μάθουν κάποια πράγματα περισσότερα.

Και όπως αναφέρουν οι πρώτες γραμμές του βιβλίου «Πίστευα ότι θα ήταν εύκολο να βρω τις σωστές λέξεις για να δώσω σε έναν μέλλοντα αναγνώστη να καταλάβει, τι είναι αυτό που ωθεί έναν παιδάκι 15 ετών να ερωτευθεί παθολογικά τα χρώματα, τις προσωπικότητες, το χάος και τις στριγκλιές που κατακλύζουν ένα πέταλο, πριν ακόμα παθιαστεί με μια ομάδα».

Δεν ήταν όμως τόσο απλά τα πράγματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου