13 Σεπ 2015

Τι είδα από τον Αλεξ Σάντρο και τον Ερνάνες

Από ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα, όσο οδυνηρό κι αν είναι για την ομάδα μας, δε βγαίνουν μόνο άσχημα συμπεράσματα. Βγαίνουν και κάποια θετικά. Στο 1-1 με την Κιέβο έκανε ντεμπούτο ο Αλεξ Σάντρο και ο Ερνάνες. Και δεν τα πήγαν άσχημα.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Ισως να ήταν και οι μόνοι που ξεχώρισαν σε μια μέτρια Γιούβε. Μπορεί η ομάδα να δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες αλλά μην ξεχνάμε πως παίζαμε με την Κιέβο που κάθε χρονιά δίνει μάχη για να μείνει στην κατηγορία. Και αρκετές από τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν πέρασαν από τα πόδια του Αλεξ Σάντρο ή του Ερνάνες.

Ο αριστερός αμυντικός της Κυρίας έκανε πολλά χιλιόμετρα και πήρε πολλές προσπάθειες πάνω του. Αλώνιζε από την πλευρά του τρέχοντας πάνω-κάτω συνέχεια. Από την άμυνα, στην επίθεση. Επιθετικά τα πήγε καλύτερα. Αμυντικά χρειάζεται ακόμη χρόνο προσαρμογής. Υπήρχαν οι περιπτώσεις που ήταν εκτός θέσεις δίνοντας την ευκαιρία για ανάπτυξη των αντιπάλων από την πλευρά του.

Εχει τεχνική, μπορεί να τρέχει με την μπάλα στα πόδια, έχει ντρίμπλα, βγάζει μπαλιές. Όλα αυτά με την λογική του αμυντικού, αλλά ενός αμυντικού που μπορεί να είναι παραπάνω από τον μέσο ποδοσφαιριστή στη θέση του. Χρειάζεται ένας τέτοιο νέο «εργαλείο» στην Γιούβε και ο Αλεξ Σάντρο αναμένεται να βοηθήσει στο κοντινό αλλά και μακρινό μέλλον.

Μου άρεσε αρκετά και χαίρομαι που είναι στην ομάδα. Το μόνο που φοβάμαι, επειδή δεν τον έχω παρακολουθήσει και παλιότερα, είναι μήπως είναι το παιχνίδι του προβλέψιμο. Έχει όμως τις ικανότητες να κάνει πράγματα και να ξεφεύγει. Είναι ωραίος.

Και ο Ερνάνες μου άρεσε. Έδωσε μια πνοή στο κέντρο. Μια ζωντάνια που έλειπε από τους δύο πρώτους αγώνες. Τον Βραζιλιάνο λόγω Ιταλίας τον είχα παρακολουθήσει περισσότερο. Πολύ προβλέψιμη είναι η κίνησή του όταν ξεχύνεται στην επίθεση, περνώντας το πόδι του πάνω από την μπάλα πριν πάει δεξιά ή αριστερά, αλλά οι εμπνεύσεις του ισορροπούν το αναμενόμενο.

Εχει ιδέες, έχει ντρίμπλα, παίζει με την μπάλα στα πόδια, έχει σουτ. Θα προσφέρει. Πρώτο βιολί είναι δύσκολο να γίνει, αν και θυμηθείτε με, ελέω απουσίας κλασικού 10αριού θα υπάρξουν παιχνίδια που θα ηγηθεί της ομάδας και θα τα πάρει πάνω του. Θα διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη: ενδέχεται να κλέψει και λίγη από την δόξα του Πογκμπά. Όχι επειδή είναι καλύτερος αλλά επειδή είναι πιο έμπειρος και πιο… ταμάμ γι’ αυτή την θέση. Και αυτός θα βοηθήσει όλο και περισσότερο.

Και οι δύο τους έπαιξαν το πρώτο τους 90λεπτο στην Γιούβε. Ικανοποιητικές μεταγραφές. Στην πράξη και επί της ουσίας, μπορεί να μας βγουν και οι καλύτερες της φετινής περιόδου.

Βέβαια και οι ίδιοι ανέμεναν διαφορετικά το ντεμπούτο τους. Αντί να είναι η Γιούβε στην κορυφή και ένα γήπεδο να αποθεώνει όλη την ομάδα, βρέθηκαν σε ένα γήπεδο με τιμωρημένο πέταλο και μια τραγική ισοπαλία. Είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσουν για να αλλάξει το δεύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου