24 Σεπ 2015

Ώρα να ξεχάσουμε την Γιούβε την τελευταίας τετραετίας

Όσο πιο σύντομα ξεχάσουμε την Γιούβε της τελευταίας τετραετίας, τόσο πιο γρήγορα θα προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα δύσκολα θα είναι καλή και με επιτυχίες στη Serie A για την φετινή Γιούβε.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Μετά από πέντε αγωνιστικές, η Γιούβε αγκομαχάει. Έκανε δύο σερί νίκες στην Ιταλία, πήρε, μια σημαντική νίκη στην Ευρώπη ενδιάμεσα, και πήραμε τα πάνω μας. Και ήρθε η Φροζινόνε να μας ρίξει μια σφαλιάρα. Γιατί η ισοπαλία που ισοδυναμεί με τον πρώτο βαθμό της Φροζινόνε στην ιστορία τους στην μεγάλη κατηγορία δεν είναι απλά μια γκέλα.

Είναι μια γκέλα που σε βγάζει εκτός στόχων. Ναι, είναι αρχή ακόμη. Συμφωνώ. Αλλά η διαφορά από την πρωτοπόρο ομάδα, που τυγχάνει να είναι η Ιντερ, είναι δέκα ολόκληροι βαθμοί. Δέκα βαθμοί δεν καλύπτονται εύκολα. Ειδικά όταν ακολουθούν πολλά και σημαντικά παιχνίδια.

Στην ουσία, μέχρι σήμερα έχουμε δώσει μόλις ένα δύσκολο ματς. Αυτό στη Ρώμη. Και το χάσαμε. Από μια Ρόμα που επίσης δεν έχει να πει τίποτα φέτος (την ώρα που φέρναμε «Χ» εμείς, αυτοί έχαναν στην Σαμπντόρια).

Δεν έχουμε παίξει στην Νάπολι (εκεί πάμε το ερχόμενο Σάββατο), δεν έχουμε παίξει με Μίλαν, με Ιντερ, με Φιορεντίνα, με Λάτσιο, το ντέρμπι με την «Τόρο». Αν έχεις γκελάρει με Ουντινέζε, Κίεβο Βερόνα και Φροζινόνε, ποιος σου λέει πως θα τα πάρεις όλα αυτά;

Επειδή εγώ δεν θέλω να παίξω τον ρόλο του… κουλτουριάρη οπαδού (νέα μόδα είναι αυτή) που δεν κάνει κριτική, θα τα πω όπως τα αισθάνομαι. Η ομάδα είναι απίθανο να συνέλθει και να μπει σε τροχιά τίτλου. Σε τροχιά των θέσεων που οδηγούν στο Champions League της επόμενης περιόδου θα μπούμε. Και θα δώσουμε την μάχη της. Σε τροχιά κατάκτησης πρωταθλήματος, λυπάμαι, αλλά δεν το βλέπω.

Όταν η ομάδα θα συνέλθει και θα αρχίσουν να χάνουν βαθμούς και οι άλλοι θα είναι αργά. Σίγουρα θα βρούμε κάποια στιγμή όποιο ρυθμό μπορούν να βρουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Θα κάνουμε και κάποια καλά σερί επιτυχιών αλλά θα είναι αργά για το πρωτάθλημα.

Το Σάββατο που μας έρχεται πάμε στο Σαν Πάολο. Ισως την πιο δύσκολη και συνάμα εχθρική έδρα για την ομάδα. Ποιος από εμάς θα ποντάρει το ματς «διπλό»; Και μόνο που πάμε σε ένα σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι χωρίς να πιστεύουμε πως η νίκη είναι το πιο επικρατέστερο αποτέλεσμα από τα άλλα δύο, τότε καταλαβαίνουμε πως φέτος μάλλον θα γίνουν τα πράγματα όπως τα είχε «προβλέψει» ο Αντρέα Ανιέλι.

«Στον ισολογισμό του επόμενου έτους περιμένουμε απώλειες καθώς οι αλλαγές που έγιναν μπορεί να αφήσουν την ομάδα εκτός Champions League», είχε πει με επιστολή που είχε στείλει στους μετόχους (το σχετικό άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ). Αφού το συνειδητοποιήσουμε αυτό, θα πρέπει να αναζητήσουμε και ποιοι φταίνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου