8 Σεπ 2015

Ένα ταξίδι στη μνήμη γιατί η Γιουβέντους για τον καθένα μας είναι οι αναμνήσεις του

Οποιος έχει την δυνατότητα, ας παρακολουθήσει απόψε το φιλικό των παλαίμαχων της Γιουβέντους με αυτούς της Μπόκα Τζούνιορς.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Το φιλικό είναι το Unesco Cup που καθιερώνει η Γιούβε και τα έσοδα θα πάνε σε φιλανθρωπικό σκοπό. Μακάρι, επομένως, στο Juventus Stadium θα υπάρχει κόσμος. Γεμάτο είναι το μυαλό του καθενός μας από εικόνες που έχουν για πρωταγωνιστές αυτούς που θα φορέσουν απόψε για ακόμη μία φορά την μπιανκονέρα φανέλα και θα μπουν στο γήπεδο.

Θα είναι ωραίο να ξαναδούμε κάτω από τα δοκάρια τον Περούτσι, που μας φέρνει αμέσως στο μυαλό τις αποκρούσεις στα πέναλτι με τον Αγιαξ το '96, αλλά και τον Στέφανο Τακόνι.

Ο Μορένο Τοριτσέλι, που λογικά θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας, είναι από μόνος του ένα μεγάλο κεφάλαιο... Ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία, τον είδε ο Λίπι σε ένα φιλικό, τον ζήτησε από την διοίκηση και μαζί του πήγε σε τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ, πήρε πρωταθλήματα κλπ. Η απόδειξη ότι αν ένας παίκτης δουλέψει, μπορεί να πετύχει πολλά ακόμη κι αν ξεκινάει από τα πολύ χαμηλά.

Δεξιά, σύμφωνα με τους Ιταλούς, θα είναι ο Αλεσάντρο Μπιριντέλι. Ποτέ δεν υπήρξε κλάση, ποτέ δεν ήταν ο παικταράς αλλά ο Μπιριντέλι είναι η προσωποποίηση των «εργατών» που πάντα φρόντιζε και φροντίζει να έχει η Γιουβέντους στο ρόστερ της. Τα στόπερ θα είναι οι Φεράρα και Μοντέρο.

Ο Τσίρο, είναι η αλήθεια, μας τα χάλασε ως προπονητής αλλά ο Ουρουγουανός δεν μας χάλασε ποτέ και για τίποτα. Και στη σημερινή εποχή, που μας ζαλίζουν καθημερινά με οτιδήποτε έχει σχέση με τους... σούπερσταρ, μα την Τριανδρία θα ήθελα πολύ να τους δω σε ένα ματς με αντίπαλο τον Μοντέρο. Πάρα πολύ!

Στο κέντρο, θα υπάρχει στο γήπεδο ο Ντάβιντς και δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο για τον Ολλανδό. Οπως δεν χρειάζεται να πούμε για τον Νέντβεντ, ή για τον παρανοϊκό Καμορανέζι. Εκανε δύο ενέργειες και έδινε δύο γκολ, έπαιρνε και μια αψυχολόγητη κόκκινη και σε κατέστρεφε.

Ο... θρυλικός Μπονίνι θα θυμίσει στους παλαιότερους τα χρόνια του Τραπατόνι και του Πλατινί, ο Αντζελο Αλέσιο θα είναι εκεί για να «θυμίζει» τον Κόντε ενώ μπροστά οι Τρεζεγκέ και Ραβανέλι σου φέρνουν στο μυαλό γκολ. Πάρα πολλά γκολ.

Προφανώς και δεν είναι η πιο δυνατή 11άδα παλαίμαχων που έχουμε, αφού σε κάθε ματς αλλάζουν και το ρόστερ σε μεγάλο βαθμό, όπως προφανώς δεν έχει καμία σημασία και το αποτέλεσμα κόντρα στους Αργεντίνους.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτοί οι (πρώην) ποδοσφαιριστές έχουν σε όλους μας κάτι να πουν ακόμη. Εχουν, βασικά, πάρα πολλά να μας θυμίσουν. Ευχάριστα ή δυσάρεστα, όλα είναι όμορφα όταν τα ξανασκέφτεσαι. Γιατί η Γιουβέντους, για τον καθένα μας, είναι οι αναμνήσεις που έχει από αυτήν...l

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου