1 Σεπ 2015

Όταν μιλάει ο αρχηγός οι άλλοι απλά να ακούν και να μαθαίνουν

Τι θα πετύχουν τα δύο νέα μεταγραφικά μας αποκτήματα αλλά και πότε θα δέσουν οι υπόλοιποι καινούργιοι με το σύνολο, έχουμε όλο το χρόνο να το δούμε και να το συζητήσουμε. Εξάλλου, ήδη έχετε διαβάσει δύο εξαιρετικά θέματα, διαφορετικά αλλά και τα δύο με επιχειρηματολογία, για Ερνάνες και Λεμινά. Και αυτή είναι η ελευθερία που έχουμε στην Famiglia Bianconera. Να γράφουμε ό,τι θέλουμε.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Κάνοντας χρήση αυτής της υπέροχης ελευθερίας, θα μιλήσω για την πραγματικά αρχηγική τοποθέτηση του Τζανλουίτζι Μπουφόν μετά την ήττα από την Ρόμα και με την Γιούβε να έχει μηδέν βαθμούς.

Ο ηγέτης των μπιανκονέρι είναι λίγο ανήσυχος αλλά πατάει γερά στο έδαφος και ξέρει τι μπορεί να γίνει στο κοντινό μέλλον. Παλιά καραβάνα στην ομάδα και στα γήπεδα, γνωρίζει από πρώτο χέρι πώς αλλάζουν τα πράγματα. Καταλαβαίνει όμως και όταν υπάρχει πρόβλημα.

Ο Μπουφόν είπε αυτό που βλέπουμε όλοι μας. Όταν αλλάζεις πολλά σε μια ομάδα, υπάρχει περίπτωση να χάσεις βαθμούς. Είναι φυσιολογικό. Ζήτησε από τους συμπαίκτες του να δείξουν υψηλό αίσθημα ευθύνης. Τους ζήτησε στην ουσία, με κομψό τρόπο, να ξυπνήσουν και καταλάβουν πού παίζουν και τι πρέπει να κάνουν.

Η θέση του δεν του επιτρέπει να κάνει πολλά μέσα στο γήπεδο για να αλλάξει ένα αποτέλεσμα. Η θέση του όμως στον σύλλογο, του επιτρέπει να έχει λόγο για όλα. Ακόμη και παραπάνω από τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και κάθε Αλέγκρι. Αν και ο ίδιος ποτέ δεν θα καταχραστεί την «εξουσία» που έχει, οι παρεμβάσεις του είναι απαραίτητες. Και να είμαστε όλοι σίγουροι πως μέσα στα αποδυτήρια λέει πολλά περισσότερα. Απλά δεν βγαίνουν προς τα έξω.

«Μπορούμε να δώσουμε άλλη μία παράσταση αντάξια της ιστορίας μας», είπε ο Τζίτζι, ρίχνοντας σήμα για αντεπίθεση. Σοβαρός, μετρημένος, δεν κρύβεται ποτέ και πάντα τα λέει ως έχουν. Ο ποδοσφαιριστής αυτός είναι κόσμημα για την ομάδα, το ιταλικό αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι από τους ανθρώπους που χαίρεσαι που υπάρχουν, ακόμη κι αν είναι αντίπαλός σου.

3 σχόλια:

  1. Τεράστιος!!!! Αγαπάμε Τζίτζι. Forza Juve

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα τα ειπε ο Buffon, αλλα διαβαζοντας τις μεταγραφες θυμηθηκα αυτο που ειχες γραψει ( νομιζω εσυ Don vito ) στην αρχη της χρονιας οτι ο "Μορατα καταλαβαινει τι παει να γινει στη Γιουβε" και πολυ φοβαμαι οτι μονο αυτος το καταλαβε...
    Μας εγκατεληψαν 3 αστερες, ενω δεν ηρθε κανενας, παρα μονο ταλαντουχοι παικτες και αλοι καλοι που ηθελαν να διωξουν Atletiko και Ιντερ... Νισαφι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά θυμάσαι το συγκεκριμένο θέμα. Το άρθρο είναι αυτό http://famigliabianconera.blogspot.gr/2015/06/blog-post_11.html και το είχε γράψει ο Don Luciano.

      Είχε γραφτεί στις αρχές του καλοκαιριού και με τις πρώτες κινήσεις να ήταν προ των πυλών. Άνεμος αισιοδοξίας και μηνύματα, βλέπεις…

      Διαγραφή