27 Σεπ 2015

Αν συνεχιστεί αυτό το χάλι, θα εκτεθούν πολλοί…

Τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες, μία νίκη. Έξι γκολ υπέρ, εφτά κατά. Όλα αυτά σε έξι αγώνες. Οι αριθμοί μπορεί να μην λένε πάντα την αλήθεια, αλλά κάποιες φορές μαρτυρούν πολλά.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Για παράδειγμα, Σασουόλο, Κιέβο Βερόνα, Τορίνο, με έναν αγώνα λιγότερο, έχουν καλύτερη επίθεση από την Γιουβέντους. Και θετικό συντελεστή τερμάτων. Καλύτερη άμυνα από ην Γιουβέντους, που έχει τον βασικό κορμό της εθνικής Ιταλίας, έχουν οκτώ ομάδες του πρωταθλήματος!

Η ομάδα έχει μία νίκη παραπάνω από την Ελλάς Βερόνα, την Κάρπι και την Φροζινόνε, τις τρεις μοναδικές ομάδες που δεν έχουν γευθεί έως τώρα τρίποντο. Αυτά είναι τα ενδεικτικά στοιχεία που φανερώνουν ξεκάθαρα πως η Γιούβε κινείται μεταξύ των αδύναμων ομάδων της Serie A.

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την κάκιστη εικόνα των επί σειρά ετών πρωταθλητών Ιταλίας. Το καλοκαίρι προχωρήσαμε σε ανανέωση του ρόστερ. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν πως οι κινήσεις δεν πέτυχαν. Ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη στην λογική πρωταθλητισμού της ομάδας, μικρές προσωπικότητες που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ασπρόμαυρης φανέλας.

Δεν ξέρω αν θα καταφέρουν κάτι καλύτερο τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Αυτό που φαίνεται είναι πως μόνοι τους δεν μπορούν να τραβήξουν. Όπως ο Πογκμπά φαινόταν σούπερ ανάμεσα στον Πίρλο και στον Βιντάλ, έτσι μπορεί να ήταν και ο Ντιμπαλά, ο Ερνάνες και οι υπόλοιποι που δεν κάνουν την διαφορά αν είχαν δίπλα τους κορυφαίου επιπέδου συμπαίκτες.

Μέτριοι ποδοσφαιριστές διαχειρίζονται κάκιστα από ένα προπονητή που πελαγοδρομεί και γινόμαστε μάρτυρες μια ποδοσφαιρικής κακοποίησης  που δείχνει περισσότερο ως αγγαρεία.

Το σοκ είναι μεγάλο γιατί οι περισσότεροι από εμάς περίμεναν μια διαφορετική, νέα, ομάδα αλλά βλέπουμε μια Γιούβε χωρίς αρχή και τέλος. Χωρίς σχέδιο, χωρίς στόχους μέσα στο γήπεδο.

Απορώ τι κάνει η παλιά φρουρά. Εκτός του Μπουφόν, όλοι οι άλλοι δεν μπορούν να ξυπνήσουν τους νεότερους; Δεν μπορούν να πωρώσουν την ομάδα; Δεν μπορούν να τους ξεσηκώσουν στα αποδυτήρια και να τους αφυπνίσουν στην ανάπαυλα; Κανείς δεν τσαντίζεται με αυτά που βλέπει; Μόνο εμείς οι οπαδοί; Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, εκτός από την μισθοδοσία κάθε μήνα.

Αν συνεχιστεί αυτό το χάλι, γιατί για το επίπεδο της Γιούβε χάλι είναι, θα ξεγυμνωθούν πολλοί. Και ποδοσφαιριστές που ήταν στο απυρόβλητο τόσα χρόνια, ελέω των επιτυχιών και των σερί πρωταθλημάτων. Παίζονται πολλά τις επόμενες αγωνιστικές…

2 σχόλια:

  1. ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΙ, ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΙΝ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΗ ΔΩ ΤΟ ΜΑΤΣ... ΚΑΙ ΜΟΡΑΤΑ, ΚΟΥΑΔΡΑΔΟ, ΣΑΝΤΡΟ ΕΞΩ...ΚΑΙ Ο ΝΤΥΜΠΑΛΑ ΑΛΛΑΓΗ, ΑΛΛΑ Ο ΠΑΝΤΟΙΝ ΜΕΣΑ...!!! ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΦΕΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΝΑ ΧΑΝΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίτηδες δεν το κάνει γιατί κι αυτός παίζει το όνομά του και την καριέρα του. Σίγουρα είναι τόσο ντεφορμέ όσο και οι παίκτες που χρησιμοποιεί.

      Διαγραφή