14 Οκτ 2015

Παιχνίδια εξουσίας και χτυπήματα κάτω από τη μέση στην οικογένεια Ανιέλι

Η φετινή σεζόν είναι τόσο περίεργη μέχρι στιγμής, που περιέχει ακόμη και... κουτσομπολιά. Τα οποία μπορεί και να μην είναι τόσο «αθώα».

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Πριν λίγο καιρό γράφαμε για όσα λένε στην Ιταλία για τεταμένες σχέσεις στην οικογένεια Ανιέλι. Και το τι γίνεται στην οικογένεια ενδιαφέρει πάντα και την Γιουβέντους. Αυτές οι τεταμένες σχέσεις οφείλονται, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, στο γεγονός ότι ο πρόεδρος χωρίζει. Ο Αντρέα Ανιέλι είναι σε διάσταση με την Εμα Γουίντερ επειδή διατηρούσε τον τελευταίο χρόνο σχέση με την Ντενίζ Ακαλίν, τουρκικής καταγωγής.

Η Ντενίζ -παρεμπιπτόντως από μια-δυο φωτογραφίες που είδα στηρίζω το γούστο του προέδρου- είναι η σύζυγος του Φραντσέσκο Κάλβο. Ο οποίος Φραντσέσκο Κάλβο, με την σειρά του, ήταν ο επικεφαλής του τμήματος εσόδων της Γιουβέντους από όταν ανέλαβε την προεδρία ο Ανιέλι και αποχώρησε ξαφνικά πριν λίγες εβδομάδες με την Μπαρτσελόνα.

Το γεγονός ότι η αποχώρηση ενός τόσο σημαντικού στελέχους και εκ των πιο στενών συνεργατών του προέδρου πέρασε στα ψιλά, προφανώς επιβεβαιώνει ότι το θέμα είναι προσωπικό.

Αφού είναι προσωπικό, τέτοιο θα έπρεπε να παραμείνει αλλά δεν παρέμεινε. Και δεν παρέμεινε γιατί δημοσιοποιήθηκε μέσω Μέσων στα οποία έχει μεγάλη επιρροή ο Τζον Ελκαν. Ο ξάδερφος Τζον Ελκαν, ο οποίος φέρεται να έχει χαλαστεί πολύ επειδή η Γιουβέντους έδωσε 2 εκατ. ευρώ σαν αποζημίωση στον Κάλβο ενώ παράλληλα θεωρεί ότι τέτοιες ιστορίες κάνουν κακό στο όνομα της οικογένειας Ανιέλι.

Δεν είμαι μέλος της οικογένειας Ανιέλι για να μπορώ να ξέρω αν και πόσο θα με πείραζε μια τέτοια αποκάλυψη (τον πατριάρχη της οικογένειας Avvocato δεν θα τον πείραζε πάντως, αντιθέτως) για ένα μέλος της αλλά αν ήμουν ο Αντρέα Ανιέλι συγκεκριμένα, σίγουρα θα με ενοχλούσε πολύ το να με... δίνει ο ξάδερφος.

Επειδή δεν είμαι όμως ούτε ο Αντρέα Ανιέλι αλλά ένας οπαδός της Γιουβέντους, μπορώ μόνο να πω ότι με ενοχλεί το γεγονός ότι ένα τέτοιο θέμα έχει ως συνέπεια να μπαίνει στη μέση η Γιούβε.

Γιατί τα Μέσα στα οποία έχει επιρροή ο Τζον Ελκαν υποστηρίζουν ότι είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό που έγινε, την ίδια ώρα που τα Μέσα στα οποία έχει επιρροή ο Αντρέα υποστηρίζουν ότι από την περσινή σεζόν και ειδικά όσο η ομάδα προχωρούσε στην Ευρώπη και ο Ανιέλι έφτιαχνε τον κύκλο του -και συνεχίζει να το κάνει- και στην Ευρώπη, ο ξάδερφος Τζον έδειχνε να δυσανασχετεί. Τα έχουμε ξαναπεί, σε τέτοιες οικογένειες ο ανταγωνισμός -όσο περίεργο κι αν μας φαίνεται εμάς- είναι τεράστιος.

Κάπως έτσι, αφού ο Τζον που θέλει να προστατεύσει το όνομα της οικογένειας Ανιέλι... δεν προστάτευσε τον Αντρέα, εξηγείται και το γεγονός ότι ο Λάπο προσπαθεί συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες να παίξει τον ρόλο του συνδετικού κρίκου και του ενωτικού.

Με λίγα λόγια, τα παιχνίδια εξουσίας στην οικογένεια Ανιέλι (τα οποία είχαν σταματήσει τα τελευταία χρόνια), προκαλούν ακόμη πιο περίεργο κλίμα γύρω από την Γιουβέντους...

2 σχόλια:

  1. Θελει να παρει την προεδρια κ ΦΑΙΝΕΤΑΙ... ο ρουφιανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ελκάν πέρα από το ότι δεν έχει το όνομα Ανιελι, από τις ενέργειες του γίνεται αντιπαθέστατος. Είτε για το ρόλο που διαδραματιτε στην "μαύρη" περίοδο του Καλτιοπολις (Φαρσιοπολις), είτε για την επιμονή του για τη μη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Επί της θητείας του επίσης μας έκανε σαφές ότι δεν έχει καν ηγετικές ικανότητες και είχε καταντήσει την ομάδα τσίρκο. Ακόμα και ο πόλεμος που κάνει στον ξαδερφο Αντρέα είναι εμετικος. Ο αναξιος διάδοχος μιας σπουδαιας προσωπικότητα είναι(Τζιανι Ανιελι). Πρέπει να απομακρυνθει άμεσα από την ομάδα για να μην απειληθει το οικονομικό πρότζεκτ της ομάδας και σε τελική ανάλυση να μην αμαυρωθει η εικόνα της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή