25 Οκτ 2015

Το ξέσπασμα του Ντιμπαλά και το «άγχος» που τρώει τους παίκτες

Στο πρώτο τέταρτο-εικοσάλεπτο με την Αταλάντα η ομάδα μπήκε μέσα στο γήπεδο και έπιασε από τον λαιμό τον αντίπαλό της. Για πρώτη φορά, μετά από εννιά αγωνιστικές, τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα. Δείξαμε τις προθέσεις μας. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

Περίμενα περισσότερα από τη Γιούβε. Περίμενα περισσότερα γιατί και η ίδια πρέπει να ξεπεράσει τα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας που έχει την φετινή σεζόν. Από το πρώτο ημίχρονο ξεχωρίζουμε φυσικά το γκολ του Ντιμπαλά και γενικά την παρουσία του μέσα στο γήπεδο.

Διάθεση είχαν οι περισσότεροι αλλά ο Αργεντίνος ήταν πιο κινητικός. Όχι μόνο επειδή σκόραρε. Παρατήρησα το ξέσπασμά του όταν πέτυχε στο 28’ το 1-0 βάζοντας τις βάσεις για την νίκη της ομάδας.

Ένα ξέσπασμα που δείχνει την ένταση που έχουν οι παίκτες της Γιούβε. Κάθε σαββατοκύριακο ή Τρίτη-Τετάρτη αγωνίζονται για να αποδείξουν πως έχουν θέση στην ομάδα, πως μπορούν να φορούν αυτή την βαριά φανέλα και να την οδηγηθούν σε διακρίσεις.

Με εξαίρεση κάποια σφυρίγματα πριν μισό μήνα και βάλε, ο κόσμος έχει στηρίξει και με το παραπάνω την νέα ομάδα. Θα μπορούσαν όλοι να γκρινιάζουν περισσότερο. Αντ’ αυτού, η πλειοψηφία των τιφόζι που βρίσκονται στο γήπεδο στηρίζουν. Αρα το άγχος και η πίεση που έχουν οι ποδοσφαιριστές δεν τους το έχει μεταφέρει κάποιος.

Εχει γεννηθεί μέσα από τις αποδόσεις τους και τα άσχημα αποτελέσματα. Και οι ίδιοι οφείλουν να το διώξουν, να απελευθερώσουν τα πόδια τους, αφού απελευθερώσουν πρώτα το μυαλό τους και να ατενίσουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Η ομάδα παρά το 2-0 επί της Αταλάντα δεν εντυπωσίασε ούτε τώρα. Απλά κέρδισε πιο εύκολα. Θα ήθελα, όπως όλοι μας φαντάζομαι, να δω και ένα συνολικό ξέσπασμα της Γιούβε. Να δούμε για παράδειγμα ένα 4-0. Δεν θα μας δώσει περισσότερους βαθμούς μια εμφατική νίκη αλλά θα μας δώσει ψυχολογία για τη συνέχεια.

Αν και η ομάδα δε φαίνεται έτοιμη για ντέρμπι, ροκανίζει την διαφορά από την κορυφή. Χωρίς να έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο και χωρίς να έχει σταθερή απόδοση τις πρώτες εννιά αγωνιστικές, είμαστε έξι-εφτά βαθμούς μακριά από τις πρώτες ομάδες της κορυφής.

Επειδή Φιορεντίνα και Ρόμα, που αγωνίζονται στις 19:00, έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, μια ισοπαλία θα ήταν το ιδανικότερο αποτέλεσμα για την Γιούβε. Εχουμε δρόμο, υπάρχει χρόνος…

1 σχόλιο:

  1. Προσωπικά τον έχω επικρίνει τον Dybala. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Πάντως αν εμείς δείξουμε την εικόνα που πρέπει τότε το πρωτάθλημα θα το διεκδικήσουμε ως το τέλος.

    Δημήτρης Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή