28 Οκτ 2015

Εντεκα παίκτες που απλά τρέχουν πίσω από μία μπάλα δεν παίρνουν πρωτάθλημα

Δεν νομίζω να υπάρχει και σήμερα, μετά το ματς με την Σασουόλο, οπαδός της Γιούβε που να υποστηρίζει πως «υπάρχει χρόνος», πως «η ομάδα θα ξεδιπλώσει τις αρετές της», πως «είναι καλύτεροι αυτοί που πήραμε από αυτούς έφυγαν».

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Αγαπητοί Γιουβεντίνοι σέβομαι τις απόψεις όλων σας αλλά δε συμφωνώ με τις παραπάνω λογικές. Και δε συμφωνούσα πολλές εβδομάδες πριν, όχι τώρα. Να το ξεκινήσω λίγο διαφορετικά όμως…

Φυσικά και έχουμε δει χειρότερη Γιούβε από την  φετινή. Την Γιούβε του Φεράρα, την Γιούβε που έπαιζε ο Μέλο και Αμάουρι. Εκείνη η Γιούβε που έτρωγε τρία γκολ εντός από την Παλέρμο ή την Πάρμα τελείωνε της σεζόν στην 7η θέση. Για να δούμε πού θα τερματίσουμε εφέτος.

Πράγματι, εκείνη η Γιούβε ήταν τραγική. Σάκος του μποξ για αρκετές αγωνιστικές. Τραγική είναι και η τωρινή ομάδα. Αλλά όχι σάκος του μποξ. Απλά είναι μια ομάδα χωρίς ταυτότητα και χωρίς ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα.

Δεν ήταν λίγοι όσοι τα έχωναν στην Famiglia Bianconera για την κριτική που έκανε και τις σκέψεις που έθετε μέσω των bloggers. Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι: άλλο κριτικάρω και άλλο γκρινιάζω. Εχει μεγάλη διαφορά και η φιλοσοφία των επιχειρημάτων και το στυλ της γραφής. Δεν έχει γκρινιάξει κανένας σε αυτό το blog και δεν νομίζω να το κάνει και ποτέ.

Η φετινή Γιουβέντους για να επιστρέψουμε στο σήμερα, μπαίνει στο γήπεδο και βλέπεις 11 παίκτες να τρέχουν πίσω από μία μπάλα. Δεν είναι κακοί ως μονάδες και είναι και φιλότιμοι. Αλλά όλοι τους μαζί δεν μπορούν να φτιάξουν μια καλή-δυνατή ομάδα. Δε λέω μεγάλη ομάδα, λέω απλά καλή.

Ευθύνη έχει και ο προπονητής για την εικόνα και η διοίκηση για τις μεταγραφές. Δεν με πειράζει που έφυγε ο Πίρλο, ο Τέβες, ο Βιντάλ. Ο πρώτος είπε να δοκιμάσει τη γεύση των δολαρίων, ο δεύτερος να γυρίσει την ομάδα που αγαπάει και ο τρίτος ήθελε το κάτι παραπάνω. Καλώς τους αφήσαμε, καλώς τους δώσαμε αφού θεώρησαν πως έκλεισε ο κύκλος τους. Κανείς από αυτούς που ήρθε όμως δεν είναι ισάξιος των προκατόχων του. Ουδείς.

Τονίζω πως έχουμε δει χειρότερους ποδοσφαιριστές. Και όχι τόσο παλιά, εφτά-οκτώ χρόνια πίσω. Εχουμε δει κακούς παίκτες, έχουμε δει «παλτά». Τώρα βλέπουμε ποδοσφαιριστές που απλά τρέχουν πίσω από μία μπάλα. Ε, αυτοί οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να πάρουν πρωτάθλημα…

2 σχόλια:

  1. Επειδή η καμπάνα χτυπάει για μένα όσον αφορά την γκρίνια και τη μιζέρια (θα δώσω κι ένα ψευδώνυμο στο τέλος για να "γνωριστούμε").
    Θα το γράψω για τελευταία φορά γιατί μάλλον δεν έγινα αντιληπτός. Πρώτον η ομάδα δεν έχει πλάνο και πρέπει η να αλλάξουν πρόσωπα η μυαλά. Όλα καλά ως εδώ συμφωνούμε. Δεν βλέπω άλλη μπαλα εγώ να πω τι γράφουν αυτοί αφού παίζουμε μπαλαρα αλλά χάνουμε.
    Στην Ευρώπη βέβαια δεν ξέρω τι παθαινουμε.
    Επανέρχομαι πάλι στα της γκρίνιας (μιζέρια θα το έλεγα) σας είχα γράψει το σκεπτικό μου ότι δε μπορεί τα 8 στα 10 άρθρα να βγάζουν αρνητισμό. Ωραία θα μου πείτε αλλά ειναι οι γνώμες και οι κριτικές των αρθρογράφων. Δεν αντιλέγω αλλά δεν θελω να μπαίνω στο site και να διαβάζω άρθρα με βάση τον αρθρογράφο.
    Περισσότερο αυτό που ζητάω ειναι να υπάρχει μια συνεννόηση με βάση το περιεχόμενο.
    Ουσιαστικά διαβάζουμε τα ίδια με άλλη γραφή.
    Συγγνώμη αν σας κούρασα και ελπίζω να καταλαβαίνετε την κριτική μου.

    Bianconero83

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα απ’ όλα, δεν κούρασες. Δεύτερον φυσικά και δεν αναφέρεται σε θέμα το θέμα. Ξέρεις πόσα σχόλια έχουμε λάβει και μέσω facebook γι’ αυτό; Μπόλικα αγαπητέ Bianconero 83. Δεν έχουμε πρόβλημα στο να συζητάμε οτιδήποτε αλλά και να κρινόμαστε για κάθε πρόταση.

      Μακάρι να υπήρχε περισσότερος χρόνος και μεγαλύτερη ομάδα για να γράφουμε τα πάντα για την ομάδα. Από χόμπι και αγάπη για την ομάδα το κάνουμε και τις περισσότερες φορές έμπνευσή μας είναι η επικαιρότητα.

      Σε καμία περίπτωση, επαναλαμβάνουμε, δεν γράφτηκε ένα κείμενο για να «φωτογραφίσει» εσένα. Forza Juve και άντε να δούμε πως θα βγει τελικά αυτή η σεζόν…

      Διαγραφή