31 Οκτ 2015

Ο Πογκμπά δεν πανηγύρισε αλλά ξέσπασε…

Ο πανηγυρισμός του Πολ Πογκμπά στο πανέμορφο γκολ που πέτυχε δείχνει ξεκάθαρα την πίεση που υπάρχει στο στρατόπεδο της Γιουβέντους αλλά και το ασήκωτο βάρος που νιώθει ο Γάλλος της ομάδας.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Ο Πογκμπά ξέσπασε για λίγα δευτερόλεπτα και ο καθένας μπορεί να τον δικαιολογήσει αλλά και να τον καταλάβει. Του φόρεσαν το Νο 10 στην πλάτη και αυτομάτως ανέλαβε ευθύνες. Πρώτη φορά σε έναν τέτοιο ρόλο και ίσως να μην είναι η πάστα του για τέτοιους ρόλους.

Πριν λίγο καιρό είχα γράψει πως με αυτόν τον τρόπο η Γιουβέντους, κάνοντας πασαλείμματα, κινδυνεύει να κάψει μια πολύτιμη μονάδα που μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα και από τη θέση που έπαιζε έως τώρα. Και από τον ρόλο που είχε έως τώρα, και όχι φέτος, ακούμε τα εξωφρενικά ποσά για μια πιθανή μεταγραφή του.

Ο Πογκμπά ανέβασε τις μετοχές του παίζοντας ως ελεύθερος στο κέντρο και όχι ως οργανωτής. Μην αναλύσουμε πάλι τι είχαμε από τον Γάλλο και τι χάσαμε βαφτίζοντας τον η διοίκηση «10άρι». Είναι γνωστά πλέον. Έχουμε παίξει περισσότερα από 15 επίσημα παιχνίδια και όλοι βλέπουμε τι συμβαίνει.

Όταν σκόραρε απέναντι στην Τορίνο στην ουσία δεν το πανηγύρισε καθόλου. Ξέσπασμα ήταν και όχι χαρά. Κάνοντας την χαρακτηριστική χειρονομία «δεν ακούω, τι έχετε να πείτε τώρα» αλλά και άλλη μία χειρονομία, θέλησε να πει στους οπαδούς πως είναι εδώ. Πως μην με κατακρίνετε. Το παράπονό του έβγαλε ο Πολ.

Μην ξεχνάμε πως είναι μικρός στην ηλικία και δεν έχει μάθει να αγωνίζεται κάτω από καθεστώς πίεσης. Τα πρώτα του χρόνια στην Γιούβε ήταν ονειρικά. Πρωταθλήματα, κύπελλο, Σούπερ Καπ, τελικός Champions League. Πρώτη φορά βιώνει, στην Γιουβέντους, την μη αποθέωση, την κριτική, την αμφισβήτηση.

Λόγω ηλικίας και εμπειριών, και λόγω πίεσης, ο Πολ Πογκμπά δικαιολογείται για τον τρόπο που αντέδρασε. Αρκεί να καταλάβει πως δεν πέτυχε και τίποτα παραπάνω από ένα όμορφο γκολ. Οι απαντήσεις δίνονται μέσα στο γήπεδο και μέσα σε διάρκεια ενός χρόνου. Και όχι με χειρονομίες αλλά με πράξεις…

Πολ, ο κόσμος είναι μαζί σου. Να παραμείνεις σοβαρός και προσηλωμένος στον στόχο σου. Στον στόχο μας. Forza Juve!

8 σχόλια:

  1. Έχω την αίσθηση ότι και ο ίδιος ζήτησε το 10 δεν του το φόρεσε η διοίκηση από μόνη της, και πέραν αυτού η διοίκηση μπορεί να τον βάφτισε 10 αρι ο προπονητής γιατί δεν τον ξεβαφτιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ αναρωτιέμαι ποιος βάφτισε τον Αλέγκρι προπονητή. Ας τον ξεβαφτίσει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Πογκμπα εχει στο παιχνιδι του το απροβλεπτο και αυτο τον κανει μεγαλο ποδοσφαιριστη περαν των αλλων θετικων στοιχειων που διαθετει!
    Παρακολουθησα τον αγωνα με Σασσουολο και φυσικα τον χθεσινο και γενικα απο την φετινη μας πορεια διαπιστωνω οτι απουσιαζει ενας κουμανταδορος!
    Εχουμε αναγκη ενα καλο playmaker!
    Xασαμε Πιρλο και τον εργαλειο Βινταλ και μας εχει λειψει πολυ η δημιουργια!
    Συνεχως προσπαθουμε να δημιουργησουμε ρηγματα με ατομικες προσπαθεις του εξαιρετικου Κουαντραδο και λιγοτερο με τον Ντυμπαλα!
    Η διαφορα καλυπτεται και εξακολουθω να το πιστευω αλλα οχι με τις εμφανισεις που κανουμε τωρα!
    Χθες μετα το 1-1 αν εξαιρεσουμε τη φαση διαρκειας με το δοκαρι στο 90 η Τορινο πλησιασε περισσοτερο το 3πονοτ!
    Θυμιζουμε την ασχημη Γιουβε που τερματισε 7η πριν μερικα χρονια και πρεπει οπωσδηποτε να αλλαξουμε προσωπο!Δεν υπαρχουν περιθωρεια!

    FS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παλικαρια μπραβω για το σαιτ πολυ καλη προσπαθεια!!! παρακολουθω ιταλικο ποδοσφαιρο χρονια καθως αηδιασα με τα οσα γινοντε στην ποδοσφαιρο της χωρας μας και παλι μπραβω αλανια απο ενα φιλαθλο του ιταλικου ποδοσφαιρου και της μιλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή