27 Οκτ 2015

Ο αντιπρόεδρος Πάβελ, ο τιμητικός ρόλος του Νταβίντ και κάποιος που… λείπει

Η προαγωγή του Πάβελ Νέντβεντ σε θέση αντιπροέδρου είναι, εκτός των άλλων, ακόμη μία απόδειξη ότι στη Γιουβέντους δεν υπάρχει αγνωμοσύνη.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Στη γενική συνέλευση των μετόχων, την περασμένη Παρασκευή, ειπώθηκαν πολλά και διάφορα αλλά αυτό στο οποίο έμειναν οι περισσότεροι ήταν η ανακοίνωση ότι ο Νέντβεντ θα είναι πλέον αντιπρόεδρος.

Και δικαίως έμειναν γιατί μιλάμε για έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Γιούβε. Και για έναν μεγάλο άντρα, αν θυμηθούμε την επική δήλωση του το καλοκαίρι του 2006: «Τα πράγματα είναι απλά. Οι ποδοσφαιριστές θα φύγουν, οι άντρες θα μείνουν».

Ο Πάβελ έμεινε στα πολύ δύσκολα, ταυτίστηκε για πάντα με τους μπιανκονέρι και τώρα ήρθε η ώρα για την ανταπόδωση. Η Γιουβέντους χρωστάει στον Νέντβεντ για την στήριξη του εκείνη την εποχή και τώρα του το ανταποδίδει, μεταμορφώνοντας τον σε έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της και... εκπαιδεύοντας τον για το μέλλον.

Ο Τσέχος είναι τεράστιο κεφάλαιο για την Γιούβε και το γεγονός ότι η διοίκηση τον στηρίζει και το... φωνάζει αυτό, είναι ακόμη μία απόδειξη ότι στο Τορίνο δεν είναι αγνώμονες.

Υπάρχει άλλωστε και η περίπτωση του Νταβίντ Τρεζεγκέ που το αποδεικνύει αυτό, με τον Γάλλο να μην έχει απλά τον τιμητικό τίτλο του προέδρου των Juventus Legends αλλά να αναλαμβάνει πλέον και τον ρόλο που είχε μέχρι πρότινος ο Νέντβεντ.

Ο Γάλλος είναι αυτός που θα εκπροσωπεί τους μπιανκονέρι σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, κάτι σαν πρέσβης δηλαδή, συνεχίζοντας να... σκοράρει για λογαριασμό της Γιούβε. Και ήταν και ο Τρεζεγκόλ ένας από αυτούς που έμειναν το 2006.

Οπως ήταν και ο Μπουφόν, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος και όταν αποφασίσει να σταματήσει είναι δεδομένο ότι στη Γιουβέντους θα μείνει. Οπως θα έπρεπε να είχε μείνει και ο Ντελ Πιέρο αλλά αυτό θα το συζητήσουμε τις επόμενες μέρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου