1 Οκτ 2015

Άρθρο στην Corriere dello Sport εξηγεί γιατί η Γιούβε γίνεται μια ευρωπαϊκή ομάδα

Αφού έχουμε παρουσιάσει διάφορα (δικαίως) επικριτικά για την Γιουβέντους άρθρα Ιταλών δημοσιογράφων, ας διαβάσουμε και ένα... ευχάριστο.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Το έγραψε ο αρθρογράφος της Corriere dello Sport Αλμπέρτο Πολβερόζι και έχει ως τίτλο «». Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο.

«Δύναμη, χαρακτήρας, παιχνίδι, ιδέες, συν τους Κουαδράδο και Μοράτα. Και τον Τζάτζα. Η Γιουβέντους νίκησε την λιγότερο φιλόδοξη Σεβίλλη της τελευταίας τριετίας και είναι μόνη πρώτη στον όμιλο του Champions League. Μοιάζει μια ομάδα περισσότερο ευρωπαϊκή και λιγότερο ιταλική, όπως δείχνουν και διάφοροι αριθμοί.

Για παράδειγμα, η Γιουβέντους έχει νικήσει στους 7 από τους τελευταίους 10 αγώνες του Champions League στο Stadium (έχει και τρεις ισοπαλίες), δεν χάνει εντός έδρας από τον Απρίλιο του 2013 κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, έχει μόνο μία ήττα στους τελευταίους 12 αγώνες του Champions League (8 νίκες και 3 ισοπαλίες), δηλαδή αυτή στον τελικό με την Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο, έχει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία έξι εντός έδρας ματς κόντρα σε ισπανικές ομάδες. Στον αγώνα με την Σεβίλλη πήρε όλες τις μονομαχίες (15 στις 15), έκανε 20 σουτ (μόνο κόντρα στη Μάλμε τον Σεπτέμβριο του 2014 είχε περισσότερα στις τελευταίες δύο σεζόν).

Αυτοί είναι οι αριθμοί της ομάδας, ας δούμε τώρα και αυτούς του μπόμπερ, Αλβαρο Μοράτα, ο οποίος έχει σκοράρει στους τελευταίους 5 αγώνες του Champions League, έχει 7 γκολ στα τελευταία 9 ματς σε αυτή τη διοργάνωση και γενικά τα 7 από τα τελευταία 12 γκολ της Γιουβέντους στο Champions League τα έχει βάλει ο Μοράτα.

Μπορεί να πρόκειται για σύμπτωση αλλά η καλύτερη Γιούβε που έχουμε δει φέτος ήταν στο Μάντσεστερ κόντρα στη Σίτι και τώρα έκανε ακόμη ένα πειστικό ματς κάτω από όλες τις απόψεις. Στο Champions League, σε δύο αγώνες, έχει 6 βαθμούς, έχει βάλει 4 γκολ και έχει δεχθεί μόνο ένα. Στο Campionato σε 6 αγώνες έχει 5 βαθμούς, έχει βάλει 6 γκολ και έχει δεχθεί 7. Κόντρα στη Σεβίλλη το μοναδικό λάθος, αν θέλουμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι, είναι το γεγονός ότι έδειξε να χαλαρώνει κάπως, πριν το γκολ του Τζάτζα για το 2-0 στα τρία λεπτά πριν το τέλος.

Η Γιουβέντους άρεσε συνολικά, για τον τρόπο με τον οποία την παρέταξε ο Αλέγκρι (4-4-2 με τους Εβρά και Κουαδράδο έτοιμους να επιτεθούν με κάθε ευκαιρία), για την ικανότητα να διατηρεί πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων, για τον τρόπο με τον οποίο έφτιαξε τις επιθετικές προσπάθειες της, για την λειτουργία της άμυνας (μόνο ένα σουτ και αυτό αδύναμο από τον Κονοπλιάνκα ήταν ό,τι είχε η Σεβίλλη σε όλο το ματς).

Η Γιουβέντους έχει την πρόκριση στο χέρι της και έτσι ο δεύτερος χρονικά στόχος της σεζόν, η πρόκριση από τους ομίλους μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, θα έχει επιτευχθεί. Για μια ομάδα που πρέπει να ανασυνταχθεί, είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσει...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου