12 Οκτ 2015

Κάτι παραπάνω από ένα καθιερωμένο Derby d’ Italia

Αφού τελείωσε αυτή η παρωδία με τα προκριματικά των εθνικών ομάδων, ας αρχίσουμε να μπαίνουμε σε ρυθμό ντέρμπι.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Οι ποδοσφαιριστές, πάντως, είναι ήδη και ειδικά οι τραυματίες. Ο Μοράτα, που μας τρομοκράτησε το βράδυ της Παρασκευής, ήταν χθες στο Βίνοβο για δουλειά παρά το ρεπό της ομάδας και θα είναι και σήμερα, παρά το -επίσης- ρεπό. Μαζί του ήταν χθες και θα είναι και σήμερα ο Πογκμπά και από αύριο Τρίτη ο Αλέγκρι θα έχει όλους τους διεθνείς για να αρχίσει να δουλεύει για την Κυριακή.

Το τι παίζεται σε αυτό το ματς, πρέπει να το έχουν καταλάβει άπαντες. Ο Μοράτα, για παράδειγμα, όταν ρωτήθηκε από τους Ισπανούς την Πέμπτη για το πώς είναι η κατάσταση στη Γιουβέντους, απάντησε ότι «σκεφτόμαστε μόνο το ντέρμπι με την Ιντερ, το οποίο είναι ζωής ή θανάτου για εμάς».

Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι το να σκέφτονται έτσι οι παίκτες ενώ είναι στις εθνικές τους ομάδες, δείχνει ότι έχουν τη σωστή νοοτροπία. Εχουν τη νοοτροπία Γιουβέντους, τη νοοτροπία της τελευταίας τετραετίας. Από την άλλη, δεν αρκεί η νοοτροπία από μόνη της για να σου δώσει τη νίκη.

Τα 90 λεπτά της Κυριακής είναι για τους μπιανκονέρι η ευκαιρία που χρειάζονται για να φωνάξουν σε όλους ότι είναι εδώ. Προφανώς και δεν θα είναι εύκολο, όπως δεν είναι ποτέ ένα ντέρμπι και ειδικά σε μια περίοδο σαν κι αυτή που ζει αυτή την στιγμή η Γιούβε, αλλά ακριβώς επειδή δεν θα είναι εύκολο, θα δώσει τέτοια ώθηση ώστε να ανατρέψει όλα, αν έρθει η νίκη. Και πρέπει να έρθει η νίκη, όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους αλλά κυρίως για ψυχολογικούς.

Στα προηγούμενα δύο εκτός έδρας «ντέρμπι», κόντρα σε Ρόμα και Νάπολι, η Γιουβέντους ηττήθηκε. Ασυνήθιστο για την τελευταία τετραετία, φυσιολογικό για την εικόνα της ομάδας στο γήπεδο.

Τώρα, Αλέγκρι και παίκτες έχουν ακόμη μία ευκαιρία για να σώσουν την κατάσταση και να βάλουν εντελώς διαφορετικά δεδομένα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η Γιουβέντους που ξέρουμε -το ξαναγράψαμε και θα το ξαναγράψουμε- θα πάει στο Μιλάνο, θα νικήσει και θα αρχίσει να βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο στόχος στο πρωτάθλημα αλλάζει. Είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο από Οκτώβρη μήνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου