12 Οκτ 2015

Πώς θα πρέπει να διαχειριστεί η Γιουβέντους το ντέρμπι με την Ιντερ

Σε λιγότερο από μια βδομάδα η Γιουβέντους θα αγωνιστεί με την μισητή Ιντερ στο ντέρμπι της Ιταλίας (Derby D’  Italia) και ήδη οι θεματολογίες,τα σχόλια του αγώνα έχουν πάρει φωτιά και ας είναι λίγο νωρίς ακόμα.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Il giovane bianconero

Η Ιντερ φέτος είναι η δεύτερη πιο φορμαρισμένη ομάδα του ιταλικού πρωταθλήματος και όπως όλα δείχνουν θα είναι η κύρια αντίπαλος της Γιούβε για την κατάκτηση του σκουντέτο μιας και η Φιορεντίνα με την Ρόμα δεν είναι οι ομάδες που θα παλέψουν μέχρι τέλος τουλάχιστον έτσι λέει η ιστορία.

Η Ιντερ κάνοντας ένα πολύ καλό ξεκίνημα έχει στραβοπατήσει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές χάνοντας 1-4 από τους βιόλα στο Τζουζέπε Μεάτσα και παίρνοντας την ισοπαλία απέναντι στην Σαμπντόρια στην Γένοβα.

Είναι μια ομάδα που ανεξαρτήτως ότι τα έχει πάει περίφημα στο ξεκίνημα δεν πείθει και αυτό οφείλεται στο ότι δεν παράγει ωραίο ποδόσφαιρο και στο ότι βάζει λίγα γκολ άρα θα μπορούσε να πει κάποιος κακοπροαίρετος ότι με το ζόρι βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται η Γιουβέντους, η πιο διπρόσωπη Γιουβέντους των τελευταίων ετών. Μπορεί να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο αλλά δεν έχει την ουσία που θα έπρεπε (εξαιρούνται τα ματς με Ρόμα και Νάπολι μιας και η ομάδα δεν κατέβηκε ποτέ στο γήπεδο).

Και λέω διπρόσωπη γιατί παρουσιάζει στην Ευρώπη μια τελείως διαφορετική εικόνα από αυτήν που παρουσιάζει στην Ιταλία. Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω την ομάδα η φετινή άστατη εικόνα της «Κυρίας» μπορεί να οφείλεται και στους πολλούς τραυματισμούς που υπέστησαν οι παίχτες της όπως ο Μοράτα (μια στην αρχή και μία τώρα) ο Μαντζουκίτς, ο Κεντίρα, ο Μαρκίσιο, ο Περέιρα (τις τελευταίες μέρες), ο Πογκμπά (τραυματίστηκε στα προκριματικά με την εθνική Γαλλίας).

Αν η Γιουβε πάρει το μεγάλο διπλό τότε η Serie A θα κάνει ένα restart αν χάσει δεν έγινε τίποτα μιας και είναι πολύ νωρίς ακόμα. Εξάλλου πρωταθλητής δεν βγαίνει αυτός που κερδίζει τα ντέρμπι αλλά αυτός που νικάει τις μικρομεσαίες ομάδες. Προπάντων όμως την συγκεκριμένη στιγμή προέχει η υγεία των παικτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου