12 Νοε 2015

Ποιους εμπιστεύεται ο Αλέγκρι, τι δείχνουν τα λεπτά συμμετοχής σε Ιταλία και Ευρώπη

Αφού φτάσαμε σε ακόμη μία διακοπή λόγω εθικών ομάδων, ας δούμε τον χρόνο συμμετοχής των παικτών της Γιουβέντους και ποιους, τουλάχιστον προς το παρόν, εμπιστεύεται περισσότερο και λιγότερο ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Καταρχάς, όπως ξέρουμε όλοι, ο χρόνος συμμετοχής κάποιων παικτών έχει «επηρεαστεί» από τους τραυματισμούς. Κάποιοι, δηλαδή, θα είχαν περισσότερα λεπτά από ό,τι έχουν αν δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να είχαν λιγότερα, να έπαιρναν και κάποιες ανάσες δηλαδή, αν δεν υπήρχαν τραυματίες. Οπως και να έχει, ας δούμε τι έχει γράψει ως τώρα το... κοντέρ ανα γραμμή.

Τερματοφύλακες
Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι ο Μπουφόν θα ήταν και φέτος ο βασικός οπότε δεν αποτελεί, φυσικά, έκπληξη το γεγονός ότι προς το παρόν έχει παίξει σε όλα εκτός από ένα ματς. Αυτό με την Φροζινόνε...

Ο αρχηγός έχει 990 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, σε σύνολο 1080, όπως επίσης και 360 στο Champions League, σε σύνολο... 360. Οσο για τον Νέτο, που έχει αναλάβει τον ρόλο που είχε ο Στοράρι, πράγμα που σημαίνει ότι φέτος θα είναι βασικός στα ματς του κυπέλλου, έχει παίξει προς το παρόν μόνο 90 λεπτά. Αυτά στο 1-1 με την Φροζινόνε.

Αμυντικοί
Οι αριθμοί στην άμυνα λένε πολλά. Οχι μόνο για τους τραυματισμούς που υπήρχαν αλλά κυρίως για την εμπιστοσύνη που... δεν έχει ακόμη ο Αλέγκρι σε κάποιους από τους παίκτες του. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι... σαρώνει στον χρόνο συμμετοχής η παλιά φρουρά.

Ο Μπονούτσι, που πέρυσι είχε παίξει (μαζί με τον Μαρκίσιο) περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο σε όλες τις διοργανώσεις, είναι πρώτος με 990 λεπτά στο πρωτάθλημα και 360 στο Champions League.

Από εκεί και πέρα, ο Μπαρτσάλι έχει 810 στο πρωτάθλημα και 200 στην Ευρώπη, ο Κιελίνι 736 στο πρωτάθλημα και 360 στην Ευρώπη ενώ ο Εβρά μετράει 798 στο πρωτάθλημα και 270 στην Ευρώπη. Αυτοί οι αριθμοί του Εβρά, επιβεβαιώνουν ότι μέχρι στιγμής ο Αλέγκρι δεν θεωρεί έτοιμο από κάθε άποψη τον Αλεξ Σάντρο, ο οποίος έχει παίξει 274 λεπτά στη Serie A και 104 στο Champions League.

Συνεχίζοντας, ο Λιχτστάινερ έχει 374 στο πρωτάθλημα και 180 στην Ευρώπη αλλά τα λεπτά θα ήταν πολύ περισσότερα αν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα με την καρδιά που τον ταλαιπώρησε για περισσότερο από ένα μήνα ενώ οι αριθμοί δείχνουν ότι υπάρχει θέμα με τον Κάσερες.

Ο Ουρουγουανός έχει παίξει μόνο 180 στο πρωτάθλημα και καθόλου στην Ευρώπη, έχοντας και το... μείον του πειθαρχικού παραπτώματος στο οποίο υπέπεσε (και είχε φέρει και καμπάνα από την διοίκηση) με το τρακάρισμα και το αλκοτέστ. Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Ρουγκάνι, έχει παίξει μόνο... 6 λεπτά στο Champions League.

Ο Αλέγκρι επανέλαβε και μετά το ματς με την Εμπολι ότι υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον πιτσιρικά, ο οποίος φέτος μαζεύει εμπειρίες στις προπονήσεις για να είναι έτοιμος να πάρει τα κλειδιά της αμυντικής γραμμής τα προσεχή χρόνια. Είναι σίγουρο, πάντως, ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν θα παίξει πολύ περισσότερο, ειδικά αν η Γιουβέντους βρει ρυθμό. Γιατί όταν μια ομάδα ψάχνεται, η άμυνα είναι η γραμμή που κάθε προπονητής αποφεύγει να ρισκάρει πολύ.

Κέντρο
Στα χαφ δεσπόζει η παρουσία του Πογκμπά, ο οποίος έχει συνολικά -σε όλη την ομάδα και όχι μόνο ανάμεσα στους μέσους- τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής: 1035 λεπτά στο πρωτάθλημα και άλλα 360 στην Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα ο χρόνος είναι μοιρασμένος και αυτό, σε πολύ μεγάλο βαθμό, οφείλεται στα προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπώρησαν παίκτες-κλειδιά. Ο Μαρκίσιο, για παράδειγμα, έχει μόνο 405 λεπτά στο πρωτάθλημα και 180 στο Champions League ενώ οι αντίστοιχοι αριθμοί του Κεντίρα είναι 369 και 166. Από εκεί και πέρα, ο Περέιρα έχει 472 στη Serie A και 30 στην Ευρώπη ενώ ο Στουράρο μετράει 381 στο πρωτάθλημα και 177 στο Champions League.

Ο Ερνάνες παίρνει χρόνο συμμετοχής και στις δύο διοργανώσεις, έχοντας 396 και 233 λεπτά αντίστοιχα, ενώ ο Λεμινά έπαιξε 361 λεπτά στο πρωτάθλημα και μόνο... 3 στην Ευρώπη. Τέλος, ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στους Παντοΐν και Ασαμόα.

Ο Ιταλός έχει παίξει 438 στο πρωτάθλημα και δεν έχει δηλωθεί στην Ευρώπη, απόδειξη ότι δεν υπολογίζεται πολύ, ενώ ο Γκανέζος έχει πατήσει το χορτάρι μόνο για 54 λεπτά στο πρωτάθλημα αφού έχει συνεχώς προβλήματα τραυματισμών.

Επίθεση
Και φτάνουμε στην επιθετική γραμμή, η οποία επίσης έχει ταλαιπωρηθεί από αρκετούς τραυματισμούς ως τώρα. Οπως έχει ταλαιπωρηθεί η Γιουβέντους από τα συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου για... έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον Ντιμπάλα.

Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν το επιβεβαιώνουν οι αριθμοί αφού ο Αργεντίνος είναι αυτός που έχει πάρει τα περισσότερα λεπτά, έχοντας 700 στο πρωτάθλημα και 173 στην Ευρώπη. Συνεχώς, σχετικά, παίζει και ο εξτρέμ Κουαδράδο, με 663 λεπτά στο πρωτάθλημα και άλλα 267 στο Champions League, ενώ οι Μοράτα και Μάντζουκιτς, που ήταν και τραυματίες, είναι πάνω-κάτω στα ίδια.

Ο Κροάτης έχει περισσότερα λεπτά στο πρωτάθλημα (510 έναντι 478), ο Ισπανός στην Ευρώπη (321-148) Οσο για τον Τζάτζα, έχει αγωνιστεί λιγότερο από τους άλλους επιθετικούς, μετρώντας 278 λεπτά στη Serie A και 30 στο Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου