16 Νοε 2015

Η ξεκάθαρη αποστολή της Γιουβέντους

Η εβδομάδα που ξεκινάει έχει διάρκεια ως τα... Χριστούγεννα. Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά η Γιουβέντους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Αυτή η διακοπή λόγω εθνικών ομάδων βρήκε την Γιούβε σε καλύτερη φάση από ό,τι οποιαδήποτε άλλη φέτος. Πρώτη φορά δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα, θετικό και το αποτέλεσμα στη Γερμανία με την Γκλάντμπαχ (αφού μείναμε με 10 από το 53’) και γενικά μια αισιοδοξία ότι η ομάδα είναι σε καλό δρόμο για να βρει τα πατήματα της και να ανεβάσει στροφές.

Αυτή η αισιοδοξία θα πρέπει να γίνει πιο βάσιμη από εδώ και πέρα, με το κλίμα στο Τορίνο να δείχνει ότι έχει σημάνει η ώρα της επίθεσης. Αν θα την κάνουμε ή όχι, θα το δούμε στο γήπεδο. Σημασία έχει το κλίμα που υπάρχει αυτή την στιγμή και «αποδεικνύεται» από όλους τους παράγοντες, με κοινή συνισταμένη ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα πρέπει η Γιουβέντους να πάει μόνο με νίκες.

- Ο πρώτος που το είπε αυτό είναι ο Τζον Ελκαν. Ο ξάδερφος του προέδρου, αποφάσισε -και αυτό είναι είδηση- να κάνει δηλώσεις για την Γιούβε πριν λίγες μέρες και σε αυτές είπε ότι πιστεύει και περιμένει την κατάκτηση του τίτλου. Αν μη τι άλλο, σημαντικό το μήνυμα αυτού που έχει τον πρώτο λόγο μετοχικά.

- Ο Πάβελ Νέντβεντ, λένε τα ρεπορτάζ, ήταν όλες αυτές τις ημέρες (την Κυριακή είχαν ρεπό) καθημερινά στις προπονήσεις. Ο νέος αντιπρόεδρος δείχνει συνεχώς ότι είναι δίπλα σε Αλέγκρι και ποδοσφαιριστές, στους οποίους φέρεται να έχει διαμηνύσει ότι ήρθε η ώρα να ανεβάσουν στροφές μέχρι την διακοπή των Χριστουγέννων.

- Οι Αλέγκρι και Μαρότα έχουν επίσης στείλει το μήνυμα στην ομάδα ότι από τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα απαγορεύεται το παραμικρό λάθος. «Το ρόστερ μας δεν υπολείπεται κανενός» είπε ο γενικός διευθυντής, «θέλουμε να έχουμε μειώσει τουλάχιστον στο -5 τα Χριστούγεννα για να συζητάμε από άλλη βάση για το δεύτερο μισό της σεζόν» επανέλαβε πριν λίγες μέρες ο προπονητής.

- Οι ποδοσφαιριστές εκφράζουν μαζικά την πίστη τους ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, τονίζοντας ότι όλα άλλαξαν στα αποδυτήρια μετά την ήττα από την Σασουόλο και όσα έγιναν και ειπώθηκαν εκείνο το βράδυ. «Είμαστε στο -9 αλλά δεν τα έχουμε παρατήσει, ξέρουμε ότι είμαστε οι πιο δυνατοί και ότι θα επιστρέψουμε στην κορυφή» δήλωσε από την Ισπανία ο Μοράτα, για παράδειγμα.

- Ο Ανιέλι, από την πλευρά του, δεν έκανε άμεσα κάποια δήλωση αλλά τα τελευταία 24ωρα υπάρχουν ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία η διοίκηση είναι αποφασισμένη να κάνει τουλάχιστον μία δυνατή, μία πολύ ποιοτική μεταγραφή τον Ιανουάριο για να δώσει έξτρα ώθηση για το δεύτερο μέρος της σεζόν. Αυτά, βέβαια, τα χειρίζεται ο Μαρότα αλλά τα ρεπορτάζ λένε ότι το θέλει, αυτή τη δυνατή μεταγραφή (Λαβέτσι ή κάποιος άλλος;) δηλαδή, και ο Ανιέλι. Για διάφορους λόγους.

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, καταλήγουμε στο γεγονός ότι στο Τορίνο έχουν μια ξεκάθαρη αποστολή μπροστά τους: Μόνο νίκες ως τα Χριστούγεννα για να μειώσουμε την διαφορά και να πνίξουμε στο άγχος τους υπόλοιπους.

Μπορούμε να το κάνουμε; Το πρόγραμμα λέει Μίλαν εντός, Παλέρμο εκτός, Λάτσιο εκτός, Φιορεντίνα εντός, Κάρπι εκτός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου