28 Νοε 2015

Ο Αλέγκρι, η πλατεία Σαν Κάρλο και το… άλογο

Στο κέντρο του Τορίνο υπάρχει η πλατεία Σαν Κάρλο (piazza San Carlo). Στο κέντρο της πλατείας υπάρχει ένα άγαλμα.  Πάνω σε ένα άλογο, ένας ιππότης. Οι απόψεις για το αν ο ιππότης είναι Ναΐτης ή μεταγενέστερης εποχής διίστανται. Το σημερινό μας θέμα δεν είναι ο ιππότης, αλλά το άλογο! Και ο Αλέγκρι…

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Η Γιούβε παίζει στο Παλέρμο ένα παιχνίδι που πρέπει να πάρει πάση θυσία. Το γκρουπ των πρωτοπόρων θα έχει σίγουρα απώλειες. Νάπολι και Ιντερ αγωνίζονται μεταξύ τους οπότε κάποιος θα χάσει βαθμούς. Μπορεί και οι δύο. Η Ρόμα φαίνεται να έχει εύκολο ματς αλλά έχει ενδιαφέρον η αντίδρασή της μετά το ευρωπαϊκό στραπάτσο. Η Φιορεντίνα μπορεί να γκελάρει οπουδήποτε. Γιατί όχι στη Σασουόλο;

Η ομάδα μας έχει πάρει το ντέρμπι με τη Μίλαν και καπάκι το κρίσιμο ματς του Champions Leagueμε τη Σίτι. Το τελευταίο μάλιστα συνδυάστηκε με εξαιρετική εμφάνιση. Η ψυχολογία έχει επιστρέψει, οι παίκτες μπορούν να πιστεύουν περισσότερο στις δυνατότητές τους, ο προπονητής αφήνει πίσω, έστω και για λίγο, τις αρνητικές κριτικές.

Στις αρχές του πρωταθλήματος είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο Ο Αλέγκρι δεν μου γέμισε ποτέ το μάτι αλλά του βγάζω το καπέλο (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ). Ο κόουτς της Γιούβε βρίσκεται σε μια τεράστια πρόκληση.

Ποτέ δεν ήταν στο κλαμπ των μεγάλων Ιταλών προπονητών. Και μάλλον δε θα μπει και ποτέ σε αυτή την κατηγορία. Μπορεί όμως να κερδίσει την εκτίμηση πολλών. Πέρσι, λες και είχε ένα μαγικό ραβδί, οδήγησε την ομάδα σε ένα εύκολο νταμπλ και στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Φέτος είναι αποδέκτης μόνο αρνητικών κριτικών. Η διοίκηση δεν τον απέλυσε αλλά τον έχει στην μπούκα. Στήριξη του τύπου «ναι μεν, αλλά…». Ο Μαρότα έλεγε τις προάλλες πως το μέλλον του θα κριθεί ανάλογα με την πορεία στον όμιλο του Champions League. Η ομάδα του Αλέγκρι τον πέρασε τον όμιλο και μπορεί πρώτη και αήττητη.

Στη Serie A σκαρφαλώνει στη βαθμολογία. Δεν απειλεί τους πρώτους αλλά είναι σε μία απόσταση που ακόμη καλύπτεται. Ο Αλέγκρι ξέρει καλά πως τα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα. Αν ρίξετε μια ματιά στο πρόγραμμα, υπάρχουν ματς που δεν παίζουμε και θα βγούμε κερδισμένοι υπό έναν όρο: να πάρουμε τα επόμενα παιχνίδια (Παλέρμο, Λάτσιο, Φιορεντίνα).

Η ομάδα έχει κάνει την κοιλιά της από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι και την 10η αγωνιστική. Χειρότερα δεν μπορούσε να πάει. Όπως φαίνεται, τώρα διανύουμε ανοδική πορεία. Και έχει έρθει η ώρα να χάνουν και οι άλλοι έδαφος.



Στην πλατεία Σαν Κάρλο, όπως φαίνεται και από τη σχετική φωτογραφία, γίνονται όλες οι φιέστες της Γιούβε. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αυτή τη στιγμή, είναι μπροστά από το άλογο και το κρατάει από τα γκέμια.

Αν καταφέρει να γυρίσει την κατάσταση (είναι νωρίς να το πούμε αλλά δεν μπορούμε και να το αποκλείσουμε), με μία κίνηση θα είναι καβάλα στο άλογο. Και αν το Μάιο η piazza San Carlo γεμίσει πάλι από Γιουβεντίνους, ο Ιταλός προπονητής θα έχει κάνει τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του. Να πάρει το πιο ξεγραμμένο πρωτάθλημα. Απέναντι σε όλους. Γιατί στην παρούσα φάση κυνηγάμε τους πάντες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου