19 Νοε 2015

Να γιατί ο Μαρότα κάνει τη Γιούβε να δείχνει αρνητικός συνομιλητής σε ένα μεταγραφικό παζάρι

Το να προσέχει η Γιουβέντους για να μην πιαστεί κορόιδο με τα λεφτά στις μεταγραφές είναι απαραίτητο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε και στο άλλο άκρο.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Εχουμε ξαναγράψει ότι οι μπιανκονέρι είναι με διαφορά η πιο λογική ομάδα της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τα οικονομικά. Τόσο αυτά που δίνει όσο και αυτά που ρωτάει. ΟΚ, οι εποχές αλλάζουν και η είσοδος Ρώσων και Αράβων που ξεπλένουν χρήμα έχει αλλάξει και τα οικονομικά δεδομένα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Γιούβε πρέπει να ζει στον παρανοϊκό ρυθμό που ζουν οι περισσότεροι. Δεν πρέπει, όμως, να κάνει και παζάρια στα... φραγκοδίφραγκα γιατί στο τέλος θα χάσει πολλά.

Αφορμή για αυτό το κείμενο είναι τα ρεπορτάζ σχετικά με τον Εζέκιελ Λαβέτσι, ο οποίος προβάλλεται ως ο πρώτος στόχος για τον Ιανουάριο. Ο Αργεντίνος, που και παικταράς είναι και την Ιταλία ξέρει πολύ καλά, μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν και η Παρί Σεν Ζερμέν είναι ουσιαστικά υποχρεωμένη να τον δώσει τον Ιανουάριο για να μην τον χάσει τσάμπα.

Αντιλαμβανόμενοι ότι δεν είναι σε θέση ισχύος, οι Γάλλοι φέρονται να ζητάνε 5 εκατ. ευρώ για να τον δώσουν. Μόνο 5 εκατ. ευρώ... Από το τίποτα, σου λέει, καλά είναι και αυτά. Ποια είναι, όμως, η θέση της Γιουβέντους;

Σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, ο Μαρότα είναι κοντά σε συμφωνία με την πλευρά του ποδοσφαιριστή για διετές συμβόλαιο αλλά θέλει να... πέσει η Παρί. Πόσο; Στα 2 με 2,5 εκατ. ευρώ.

Δεν ξέρω πώς το βλέπει ο καθένας το θέμα αλλά αν ήμουν ο Αντρέα Ανιέλι θα φρόντιζα να κάνω σαφές στον Μαρότα ότι είναι αρκετά κουραστικό και από ένα σημείο κι έπειτα γίνεται και κουραστικό το να μπλέκει η Γιουβέντους συνεχώς σε παζάρια για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή και για οποιαδήποτε οικονομική απαίτηση της απέναντι πλευράς. Αν, για παράδειγμα, η Παρί ζητούσε εξαρχής 2,5 εκατ. ευρώ, προσωπικά είμαι σίγουρος ότι ο Μαρότα θα ζητούσε να πέσει στο 1-1,5...

Αυτή η λογική, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ, δεν ταιριάζει στη Γιούβε. Οπως δεν της ταιριάζει και το να συμπεριφέρεται ως νεόπλουτη και να ξοδεύει όσα να 'ναι για όποιον να 'ναι. Σίγουρα, όμως, υπάρχει και μέση κατάσταση. Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. Bianco και nero. Οσο κι αν λατρεύουμε αυτή την απόχρωση.

ΥΓ.: Επειδή μου άρεσε το θέμα που μπήκε για τις... μαντεψιές του Μότζι, να προσθέσω ακόμη μία. Χθες αργά το βράδυ είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Νάπολη ότι ο Λαβέτσι δεν θα πάει στη Γιουβέντους. Αν το είπε επειδή κάτι ξέρει ή για να καθησυχάσει τους Ναπολιτάνους, θα το δείξουν τα γεγονότα. Σήμερα, πάντως, ο Αργεντίνος είπε ότι είναι όνειρο η Μπαρτσελόνα. Η οποία, φυσικά, δίνει εύκολα τα 5 εκατ. ευρώ στην Παρί...

2 σχόλια: