31 Ιαν 2016

Η μεταγραφή της Adidas, η βαριά κληρονομιά και τα νούμερα του Ομίλου

Η μάχη στην αθλητική βιομηχανία είναι μεγάλη και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κορυφαίο επίπεδο συνεχώς σχεδιάζουν τις κινήσεις τους στην εμπορική και οικονομική σκακιέρα.

Η Adidas, με στόχο να καλύψει τη θέση του τωρινού διευθύνοντα συμβούλου Χέρμπερντ Ράινερ που αναμένεται να αποχωρήσει, θα προσλάβει τον Κάσπερ Ρόρστεντ από την 1η Οκτωβρίου του 2016.

Ο 53χρονος Δανός θα ενταχθεί, από την 1η Αυγούστου, στο Adidas Group ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου με σκοπό να αναλάβει τη θέση του δίπλα στον Ράινερ, τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσει.

Το βιογραφικό του είναι, όπως ήταν αναμενόμενο «βαρύ», καθώς έχει διοικητική εμπειρία σε εταιρείες όπως η Hewlett Packard, η Oracle, η Compaq και η Henkel, την οποία οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες στα οκτώ χρόνια που κάθισε στο τιμόνι της.

Ο Ρόρστεντ έχει σχέση με τον αθλητισμό, είναι δρομέας και σκιέρ, ενώ παρουσιάζεται και ως ένθερμος φίλαθλος του ποδοσφαίρου. Οι μέτοχοι και οι επενδυτές του Adidas Group ενθουσιάστηκαν με την συγκεκριμένη κίνηση, ενώ οι μετοχές της εταιρίας είχαν το τελευταίο διάστημα αύξηση έως και 11%.

Ο Χέρμπερτ Ράινερ, με τη σειρά του, που φεύγει θεωρείται ένα μεγάλο κεφάλαιο για την εταιρία καθώς επί των ημερών του ο όμιλος τριπλασίασε τις πωλήσεις του, τα καθαρά κέρδη του ενώ ο αριθμός των εργαζομένων τετραπλασιάστηκε! Η αξία της εταιρίας αυξήθηκε από τα 3 δισ. στα 18 δισ. ευρώ. Βαριά κληρονομιά…

Σχετικά θέματα

http://famigliabianconera.blogspot.gr/2015/11/adidas-puma.html
Η ιστορία της Adidas που έφερε την… ίδρυση της Puma. Μια γερμανική οικογένεια που έμελλε να αφήσει το όνομά της στην αθλητική βιομηχανία, δύο πασίγνωστες εταιρείες και μια πολύ μεγάλη κόντρα συνθέτουν το παζλ της Adidas, της εταιρείας που ντύνει σήμερα τη Γιουβέντους. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://famigliabianconera.blogspot.gr/2016/01/10_30.html
Οι 10 πιο ακριβές φανέλες της Ευρώπης και ο χορός εκατομμυρίων. Στην 8η θέση της λίστας με τις πιο ακριβές φανέλες παγκοσμίως βρίσκεται η Γιουβέντους. [Ολόκληρο το θέμα +] 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου