22 Ιαν 2016

Ο Μπουφόν ανακοίνωσε πότε θα σταματήσει από την Γιουβέντους και το ποδόσφαιρο

Το πλήρωμα το χρόνου φτάνει για τον αρχηγό της Γιουβέντους Τζανλουίτζι Μπουφόν.

Ο τερματοφύλακας των μπιανκονέρι και της Εθνικής Ιταλίας αποκάλυψε ποιο θα ήθελε να είναι το τελευταίο χειροκρότημα μέσα στα γήπεδα.

«Η τελευταία μου αποστολή θέλω να είναι το Μουντιάλ του 2018», είπε ο Τζίτζι και συνέχισε: «Στα 40 μου θέλω να είμαι ακόμα στο χορτάρι και να ολοκληρώσω την καριέρα μου με το κεφάλι ψηλά. Όταν έρθει το τέλος θέλω να ξέρω ότι η αξιοπρέπειά μου είναι άθικτη και ότι μπορώ να κοιτάξω άπαντες στα μάτια».

Κάνοντας μια πολύ σύντομη αναδρομή στην έως τώρα δοξασμένη καριέρα του, επισήμανε στην Gazzetta dello Sport κάποιες, από τις πολλές, στιγμές που δε θα ξεχάσει ποτέ.

«Σίγουρα η στιγμή που έκανα ντεμπούτο στη Serie A θα μου μείνει χαραγμένη. Ήταν ένα τεράστιο όνειρο αυτό», είπε ο Μπουφόν και πρόσθεσε: «Φυσικά και το Μουντιάλ του 2006 είναι ανάμεσα στις αξέχαστες στιγμές και εμπειρίες».

Σχετικά με την Γιουβέντους, είπε: «Όσο για τη Γιουβέντους, δεν θα ξεχάσω τη σεζόν 2002-2003 με τον Λίπι στον πάγκο. Είχαμε απίστευτη οργάνωση και τρόπο παιχνιδιού και φτάσαμε μέχρι τον τελικό του Champions League, αλλά χάσαμε στα πέναλτι από τη Μίλαν. Δεν αφήνω όμως έξω τις χρονιές της σταθερότητας και του χαρακτήρα που βγάζει η Γιουβέντους με τους Κόντε και Αλέγκρι».

1 σχόλιο:

  1. Μεγάλη στιγμή όταν θα έρθει. Μεγάλη όσο μεγάλος και ο αρχηγός μας! FORZA JUVE

    ΑπάντησηΔιαγραφή