2 Ιαν 2016

Τέσσερις ποδοσφαιριστές που περιμέναμε να τραβήξουν περισσότερο

Λίγο πριν μπούμε στην αγωνιστική δράση του 2016, είναι μια καλή ευκαιρία να σταθούμε στους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αποδώσει ακόμη όσα θέλει η Γιουβέντους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Δικαιολογίες, αν θέλουμε, υπάρχουν για όλους. Δεν θέλουμε όμως. Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η σεζόν έχει ακόμη δρόμο για να βελτιώσει ο καθένας την απόδοση του, θα ξεχωρίσουμε σήμερα τους τέσσερις μπιανκονέρι που από την αρχή των φετινών υποχρεώσεων μέχρι και σήμερα έχουν εμφανιστεί κατώτεροι από ό,τι περιμέναμε.

Εμείς ως οπαδοί, ή ο Αλέγκρι ως προπονητής. Εξαιρείται, φυσικά, ο Ερνάνες γιατί δεν έχουμε και καμία απαίτηση από αυτόν ή οι Λεμινά, Περέιρα και Ασαμόα που είχαν ή έχουν συνεχή προβλήματα τραυματισμών.

Αλβαρο Μοράτα
Η περσινή σεζόν έκανε τους πάντες να πιστεύουμε ότι φέτος ο Ισπανός θα απογειωνόταν αλλά προς το παρόν δεν το έχει κάνει. Είναι κατανοητό και αποδεκτό εδώ και δεκαετίες ότι οι επιθετικοί περνάνε και μια περίοδο στην οποία η μπάλα δεν πάει με τίποτα μέσα αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι η ως τώρα παρουσία του Μοράτα δεν είναι η αναμενόμενη, παρά το γεγονός ότι άρχισε καλά με τα δύο γκολ στο Champions League.

Αυτά, συν αυτό που έβαλε κόντρα στην Μπολόνια, είναι τα μοναδικά που έχει πετύχει ως τώρα. Η λογική λέει ότι στη συνέχεια θα ανέβει, άλλωστε και πέρυσι πήρε μπρος μετά τον Ιανουάριο, αλλά καλό θα είναι να το δούμε και στην πράξη.

Τζόρτζιο Κιελίνι
Οι αμυντικοί είναι αδικημένοι από το... παιχνίδι γιατί τα δικά τους λάθη φαίνονται πολύ περισσότερο σε σχέση με αυτά των επιθετικών. Οταν, όμως, τα λάθη είναι... αστεία και τα κάνει ένας πολύπειρος αμυντικός, υπάρχει θέμα. Το πρώτο μισό της φετινής σεζόν δεν ήταν καλό για τον Κιελίνι, ο οποίος έστρωσε μόλις ο Αλέγκρι αποφάσισε να επιστρέψει στο 3-5-2.

Εχοντας δίπλα του και τον Μπονούτσι και τον Μπαρτσάλι ο Τζόρτζιο ανέβηκε αισθητά γιατί μέχρι τότε είχε προβλήματα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η παιδική αντίδραση του στο ματς με την Σασουόλο με την γρήγορη αποβολή του και το γκολ-δώρο στην Γκλάντμπαχ στη Γερμανία.

Πολ Πογκμπά
Από την στιγμή που πήρε τη φανέλα με το Νο 10 οι απαιτήσεις ανέβηκαν. Και είναι λογικό. Κανείς δεν αμφισβητεί το τεράστιο ταλέντο του Γάλλου αλλά για να κάνει το επόμενο βήμα ως ποδοσφαιριστής και να γίνει ηγέτης της Γιουβέντους θα πρέπει να αποκτήσει σταθερότητα. Κάτι που δεν έχει προς το παρόν...

Ο Πογκμπά μπορεί άνα πάσα στιγμή να κάνει το μαγικό που θα δώσει την λύση αλλά όταν κολλάει το μυαλό του, κολλάει και το παιχνίδι της ομάδας. Ασφαλώς και είχε ορισμένα καλά παιχνίδια και ακόμη καλύτερα γκολ ή ασίστ αλλά σε γενικές γραμμές η απόδοση του είναι χειρότερη από πέρυσι. Ή τουλάχιστον δεν είναι τόσο καλή όσο θα έπρεπε, με δεδομένο ότι από φέτος η Γιουβέντους του έδωσε -όπως έπρεπε να κάνει- περισσότερες ευθύνες στο γήπεδο.

Μάρτιν Κάσερες
Στον πρόλογο γράψαμε ότι εξαιρούνται οι ποδοσφαιριστές που αντιμετώπισαν συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμών. Σε αυτούς είναι και ο Ουρουγουανός αλλά για αυτόν δεν υπάρχει δικαιολογία. Ο Κάσερες είχε και πέρυσι προβλήματα τραυματισμών, έχει και φέτος τα ίδια και γενικά δεν κατάφερε τελικά να δείξει όσα περιμέναμε όλοι από αυτόν.

Το γεγονός, φυσικά, ότι έχει υποπέσει και σε πειθαρχικά παραπτώματα με τα... συνεχή ατυχήματα με το αυτοκίνητο κάνει χειρότερα τα πράγματα. Και μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που όλοι οι Γιουβεντίνοι λατρέψαμε από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Τορίνο. Πραγματικά κρίμα...

2 σχόλια:

  1. O Moρατα οντως κινειται σε ρηχα νερα αλλα σιγουρα θα ανεβει!
    Ο Κασερες ειναι οντως στην αφανεια!
    Οσο αφορα τον Πογκμπα εχω να πω οτι μετα την απωλεια σημαντικων παικτων(Πιρλο,Βινταλ,Τεβεζ)ολοι επεσαν πανω του καθως πιστεψαν οτι θα κουβαλησει τη Γιουβε και θα καλυψει το κενο τους!
    Φετος ειναι νεο ρολο μεσα στο γηπεδο,συνηθιζει και ανεβαινει σιγα σιγα!
    Σιγουρα μπορει περισσοτερα παντως!
    Οσο για τον Κιελινι διαφωνω!Σεβομαι φυσικα την γνωμη σας!
    Εκανε τα λαθακια του,με την Γκλαντμπαχ γλιστρισε και δεν του το χρεωνω γιατι ηταν μια στιγμη ατυχιας καθαρα,αλλα απο τοτε που αλλαξε προσωπο η ομαδα ο Κιελινι ειναι εξαιρετικος!Το παθος του στο ματς με τη Λατσιο τα λεει ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Don Luciano: Προφανώς όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, γι’ αυτό και υπάρχει ο σχολιασμός.

      Ο Κιελίνι διακρίνεται για το πάθος του. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς αλλά δεν κάνει τόσο καλή χρονιά. Ο Πογκμπά έχει τις καλές του στιγμές αλλά στη ζυγαριά είναι λιγότερες από αυτές που όλοι περιμέναμε (με το 10 ή χωρίς το 10 στην πλάτη).

      Forza Juve!

      Διαγραφή