14 Ιαν 2016

Ήταν τρελός ο Αλέγκρι ή το έπαιζε; Την απάντηση δίνει ο Κιελίνι

Στο πόσο καθοριστικός ήταν ο ρόλος του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στην επιστροφή της Γιουβέντους αναφέρθηκε η Gazzetta dello Sport, χρησιμοποιώντας και μια ατάκα του Τζόρτζιο Κιελίνι.

Ο αλενατόρε άρχισε με γκρίνια και αμφισβήτηση την περσινή σεζόν και στη συνέχεια ανάγκασε άπαντες να τον χειροκροτήσουν. Η αμφισβήτηση επανήλθε φέτος αλλά κατάφερε και πάλι να στρώσει το πράγμα, αισιοδοξώντας για τη συνέχεια της σεζόν. Αυτή την αισιοδοξία, πάντως, ο Αλέγκρι την είχε πάντα γράφει η GdS, ανατρέχοντας στη βραδιά της ήττας από την Σασουόλο.

Με 4 ήττες στις πρώτες 10 αγωνιστικές, μόλις 12 βαθμούς και στο -11 από την κορυφή, η Γιουβέντους έδειχνε να μπαίνει σε κρίση αλλά ο Αλέγκρι δεν άφησε κανέναν να... παραιτηθεί.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι μπορεί στις δηλώσεις του ο προπονητής να ζητούσε από όλους να σταματήσουν να σκέφτονται τη βαθμολογία και το πρωτάθλημα αλλά στο Βίνοβο καθημερινά δούλευε συνεχώς στο ψυχολογικό κομμάτι, παίζοντας με το μυαλό των παικτών του.

Χωρίς να μπαίνει σε πολλές λεπτομέρειες η Gazzetta dello Sport, αφού όπως λέει από τους τοίχους του Βίνοβο βγαίνουν ελάχιστα πράγματα έξω, δίνει το κλίμα χρησιμοποιώντας τα λόγια του Κιελίνι για τον προπονητή: «Ο Αλέγκρι ήταν ο τρελός που πάντα πίστευε στην ανατροπή της κατάστασης και μας το έλεγε. Εκείνη την περίοδο τον ακούγαμε να μιλάει και σκεφτόμασταν αν μας έκανε πλάκα... Ηταν ή το έπαιζε; Αποδείχθηκε ότι ήξερε το πώς να μεταδώσει ηρεμία και αυτοπεποίθηση στην ομάδα, σε μια περίοδο που το χρειαζόμασταν πάρα πολύ».

Τώρα, καταλήγει το κείμενο, ο Αλέγκρι έχει 9 σερί νίκες, κυνηγάει το ρεκόρ της Γιουβέντους (12 με τον Κόντε) και γενικά της Serie A (17 η Ιντερ το 2007) αλλά πάνω από όλα το 5ο σερί πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου