24 Ιαν 2016

Η κατάσταση στη Serie A αρχίζει να ξεκαθαρίζει

Εξι βαθμοί χωρίζουν την πρώτη θέση της Serie A από τις δύο ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση.

Ο πίνακας, μετά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής, αναμένοντας το Γιουβέντους-Ρόμα, λέει Νάπολι 47 βαθμοί, Φιορεντίνα και Ιντερ 41 βαθμοί. Ενδιάμεσά τους η Γιουβέντους με 42 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο και στην πέμπτη θέση η Ρόμα με 35 βαθμούς και επίσης έναν αγώνα λιγότερο.

Οι μπιανκονέρι κερδίζουν το βράδυ της Κυριακής και ξεκαθαρίζουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Αρχικά τελειώνουν την ήδη… τελειωμένη Ρόμα. Κακά τα ψέματα, οι τζαλορόσι δεν μπορούν να καλύψουν τη διαφορά αλλά το -12 από την κορυφή τους βγάζει και τυπικά εκτός πρωταθλήματος. Αυτό είπε και ο Μπουφόν την Παρασκευή.

Παράλληλα, η Γιούβε αυξάνει τη διαφορά της από Ιντερ και Φιορεντίνα, πάει στο +4 φορτώνοντας τους ακόμη περισσότερο άγχος. Τρίτο και σημαντικότερο, διατηρείται σε απόσταση αναπνοής από την Νάπολι (στο -2) την οποία υποδέχεται στο Τορίνο σε τέσσερις αγώνες, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής βραδιάς.

Μέχρι να παίξουν Νάπολι και Γιούβε στο Juventus Stadium, οι μπιανκονέρι έχουν την Κιέβο Βερόνα (εκτός), την Τζένοα (εντός) και Φροζινόνε (εκτός) την ίδια στιγμή που οι παρτενοπέι έχουν Εμπολι (εντός), Λάτσιο (εκτός) και Κάρπι (εντός). Και φτάνουμε στην 26η αγωνιστική με το ντέρμπι κορυφής.

Εκεί που, όπως και να ’χει, κάτι σημαντικό θα γίνει. Ή η κορυφή θα αλλάξει χέρια (ενδέχεται να γίνει και νωρίτερα αυτό) οπότε το πρωτάθλημα θα πάρει νέα τροπή ή θα παραμείνει ως έχει και στην Νάπολι θα κάνουν όνειρα που το καλοκαίρι δεν είχαν περάσει καν από το μυαλό τους.

Η κατάσταση αρχίζει να ξεκαθαρίζει…

Αρκεί η Γιουβέντους να κάνει σήμερα το χρέος της.

Forza Juve!

Famiglia Bianconera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου