1 Φεβ 2016

Ενας Μιλανέζος αναλύει και αποθεώνει το παιχνίδι της Γιουβέντους

Ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα δεν υπήρξε ποτέ Γιουβεντίνος οπότε έχει ενδιαφέρον το πώς βλέπει αυτός τους μπιανκονέρι.

Εχοντας γράψει μια μεγάλη ιστορία ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα της Μίλαν, ο Billy είναι τα τελευταία χρόνια ένας από τους σχολιαστές του Sky Italia στο στούντιο κάθε Κυριακή.

Κι ακριβώς επειδή έχει γράψει ιστορία ως ποδοσφαιριστής, ο Κοστακούρτα μπορεί ορισμένα πράγματα να τα... διαβάσει καλύτερα από ό,τι εμείς. Οπως έκανε, για παράδειγμα, μετά το 0-4 επί της Κιέβο στη Βερόνα, όταν ρωτήθηκε αν η Γιούβε αυτή την περίοδο είναι δυνατή πνευματικά και γι' αυτό συνεχίζει τις νίκες.

«Ναι, το βλέπεις στο γήπεδο αυτό. Κατά τη γνώμη μου, όμως, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αθλητικά γιατί αν προσέξει κάποιος τα τελευταία ματς θα δει ότι οι μέσοι και οι ακραίοι μπακ-χαφ πατάνε συνεχώς την αντίπαλη περιοχή χωρίς να έχουν την μπάλα, κινούνται συνεχώς και αυτό, όταν συμβαίνει, είναι συνώνυμο της τέλειας φυσικής κατάστασης. Μου φαίνεται ότι είναι σε πραγματικά πολύ καλή κατάσταση τόσο πνευματικά όσο και αθλητικά» είπε ο πρώην αμυντικός της Μίλαν και στη συνέχεια σχολίασε και το γεγονός ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ισοφάρισε το ρεκόρ συνεχόμενων νικών του Αντόνιο Κόντε.

«Εχουν διαφορετική φιλοσοφία, χειρίζονται διαφορετικά τις καταστάσεις. Αμφότεροι, πάντως, έχουν προπονήσει ένα γκρουπ φανταστικών ποδοσφαιριστών. Ο Αντόνιο ήταν ο τέλειος προπονητής για την Γιουβέντους σε μια συγκεκριμένη περίοδο, τώρα φαίνεται ότι πιθανότατα ο κατάλληλος για αυτή την ομάδα είναι ο Μαξ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου