15 Φεβ 2016

Το μοναδικό ρεκόρ της τρελαμένης Γιουβέντους και το ραντεβού-ορόσημο που ακολουθεί

Η Γιουβέντους έκανε μια ανατροπή που δεν είχε ξαναγίνει και απειλεί να σπάσει κάθε ρεκόρ.

Τη στιγμή που η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα του Ρέινα από το σουτ του Τζάτζα το βράδυ του Σαββάτου, οι μπιανκονέρι προσπερνούσαν τη Νάπολι και έγραφαν ιστορία. Για ποιο λόγο;

Επειδή έγιναν η πρώτη ομάδα στα χρονικά που βρέθηκε από την 12η στην 1η θέση μέσα σε μόλις 15 αγωνιστικές. Γενικά, άλλωστε, η ιστορία δείχνει ότι καμία ομάδα στην Ιταλία δεν έχει πάρει πρωτάθλημα βρισκόμενη στη 12η θέση μετά τις πρώτες 10 αγωνιστικές. Ακόμη ένα κίνητρο, επομένως, για την ομάδα του Αλέγκρι, η οποία κινείται με τρελό ρυθμό.

Με 45 βαθμούς σε αυτές τις 15 αγωνιστικές, αφού έχουν γίνει μόνο νίκες, η Γιουβέντους έχει καλύψει 10 βαθμούς σε σχέση με τη Νάπολι. Τη Νάπολι που έτρεχε το καλύτερο σερί της ιστορίας της με 8 νίκες.

Παρά το γεγονός, δηλαδή, ότι οι παρτενοπέι έκαναν κάτι που δεν είχαν ξανακάνει ως τώρα, έχουν πάρει 10 βαθμούς λιγότερους από τους μπιανκονέρι σε αυτές τις 15 αγωνιστικές.

Το θέμα τώρα είναι να συνεχίσει απτόητη η Γιουβέντους, η οποία απέχει πλέον μόνο δύο νίκες από το ρεκόρ συνεχόμενων νικών στην ιστορία της Serie A και το οποίο είναι οι 17 νίκες της Ιντερ την σεζόν 2006-07. Αν η ομάδα είναι σοβαρή στη Μπολόνια και κάνει το 16Χ16, θα έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ απέναντι σε ποιον; Στους νερατζούρι, την επόμενη εβδομάδα, στο Juventus Stadium...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου