24 Φεβ 2016

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Γιούβε...

Από το ζευγάρι Γιουβέντους-Μπάγερν, το φαβορί ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Στη ρεβάνς του Μονάχου, οι ισορροπίες δεν έχουν αλλάξει και οι Βαυαροί έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση. Η Γιούβε όμως, κόντρα στην εικόνα του παιχνιδιού, κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και να διατηρήσει τις ελπίδες της στη Γερμανία.

Το τραγικό πρώτο ημίχρονο από πλευράς μπιανκονέρι αλλά και η νωθρή αρχή στο δεύτερο, έφεραν την Μπάγερν μπροστά στο σκορ. Οι ποδοσφαιριστές του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν σα να βρίσκονται σε άλλο γήπεδο! Χαρακτηριστικό είναι πως στο πρώτο τέταρτο, το διάστημα δηλαδή που παραδοσιακά πιέζει ο γηπεδούχος, η κατοχή μπάλας ήταν 23% για τη Γιούβε, 77% για την Μπάγερν!

Παθητικοί στην άμυνα, χωρίς ίχνος πρέσινγκ στους αντιπάλους τους, χωρίς πλάνο επίθεσης, περίμεναν ανούσια συνεχώς πίσω από την μπάλα. Περίμεναν χωρίς λόγο, περίμεναν χωρία κάποιο σχέδιο. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με τον Μίλερ στο 43’ και ο Ρομπέν στο 55’ έκανε το 0-2. Όλα έδειχναν πως το δεύτερο ματς θα ήταν διαδικαστικό ενώ το σκορ μπορούσε να πάρει διαστάσεις.

Στο 63ο λεπτό η Γιούβε σκόραρε με τον Ντιμπάλα και ο ενθουσιασμός επανήλθε στο Juventus Stadium. Η ομάδα, λες και… λύθηκαν τα τα μάγια (!), ανέλαβε πρωτοβουλίες. Πίεσε, προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες και να επιστρέψει στο ματς. Και τα κατάφερε.

Το πέτυχε στο 76’ με τον Στουράρο να σημειώνει το πρώτο του γκολ στο Champions League μετά από κεφαλιά-ασίστ του Μοράτα. Και οι δύο είχαν μπει ως αλλαγή στο παιχνίδι λίγο νωρίτερα. Και όπως έμεινε τόσο πίσω η Γιούβε, με τον ίδιο αιφνιδιαστικό τρόπο ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Η ολική ανατροπή μπορεί να μην ήρθε αλλά η Γιουβέντους έδειξε αυτό που διαλαλούν όλοι όσοι την ξέρουν, τη ζουν, την παρακολουθούν: Δεν τα παρατάει ποτέ. Παίζει μέχρι το τέλος!

Το 2-2 κρατάει μέσα στην πρόκριση τη Γιούβε, με τις πιθανότητες που της αναλογούν. Η Μπάγερν μπορεί να έδειξε πως είναι ένα κλικ παραπάνω ως ομάδα αλλά οι μπιανκονέρι έδειξαν πως έχουν ψυχή.

Σε μία άσχημη ευρωπαϊκή εμφάνιση, αυτό που κρατάμε είναι πως στη θέση της Γιουβέντους άλλες ομάδες μπορεί να είχαν καταρρεύσει. Πάμε στο Μόναχο για να παίξουμε την πρόκριση. Fino allo fine…

Forza Juventus!

Famiglia Bianconera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου