15 Φεβ 2016

Τα μυστικά πλάνα των ισχυρών για τη δημιουργία κλειστής ποδοσφαιρικής Λίγκας

Μια πρόταση που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αν και εφόσον υλοποιηθεί βέβαια, θέλουν να εφαρμόσουν οι επικεφαλής κορυφαίων συλλόγων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως τη δημοσιότητας Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και φυσικά Ιταλία προσανατολίζονται στη δημιουργία μιας κλειστής Λίγκας!

Η ριζοσπαστική πρόταση έπεσε στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του European Club Association και μάλιστα επιβεβαιώθηκε από εκπροσώπους της Άντερλεχτ, της Κλαμπ Μπριζ και της Γκενκ.

Σύμφωνα με το πλάνο, ομάδες που βρίσκονται από την 5η θέση και κάτω στην κατάταξη της UEFA (συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας), θα βρίσκονται στην δεύτερη κατηγορία. Όπως είναι φυσικό, Ολλανδία, Ρωσία, Πορτογαλία, Τουρκία, Ελβετία, Τσεχία, Ελλάδα και άλλες χώρες θα επιχειρήσουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των δικών τους ομάδων.

Σκοπός των σχεδίων δεν είναι άλλος από το νέο καταμερισμό των χρημάτων. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα ξεπερνούν τα 4 δισεκατομμύρια το χρόνο και οι ισχυροί της Ευρώπης θέλουν να τα μοιράζουν όσο «καλύτερα» γίνεται.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σημειώσουμε πως δε μιλάμε για ένα διαφορετικό Champions League ή Europa League αλλά για άλλες, διαφορετικές, διοργανώσεις. Τα μυστικά σχέδια των ισχυρών αναμένεται να βρουν πολλούς πολέμιους.

Επίσης, άγνωστο είναι τι θα γίνει με τα εθνικά πρωταθλήματα καθώς οι οραματιστές της συγκεκριμένης πρότασης σκέφτονται να γίνονται αγώνες (και) το Σαββατοκύριακο. Κάτι τέτοιο, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, θα καταστρέψει τις εγχώριες διοργανώσεις.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι «σοβαρή» η πρόταση αυτή, αλλά δείχνει περισσότερο ως μοχλός πίεσης για νέα μοιρασιά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων παρά για μία σκέψη που υλοποιείται. Πάντως, από τη στιγμή που ανοίγει μια τέτοια συζήτηση, το ποδόσφαιρο μόνο χαμένο μπορεί να βγει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου