28 Φεβ 2016

Γιατί η Γιούβε κερδίζοντας την Ιντερ δεν της αφαιρεί μόνο τρεις βαθμούς αλλά τη βάζει σε μεγάλες περιπέτειες

Η Γιουβέντους θέλει τη νίκη για να παραμείνει στην κορυφή και παράλληλα να... τελειώσει την Ιντερ, η οποία είναι σε πολύ δύσκολη θέση.

Ξεκίνησαν με όνειρα τίτλου τη φετινή σεζόν και μέχρι αρχές Ιανουαρίου το πίστευαν. Κάπου εκεί, βέβαια, τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν την φυσιολογική πορεία τους αφού ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έπαιρνε αποτελέσματα στο πρώτο μισό της σεζόν αλλά μάλλον δεν έβαζε βάσεις στην ομάδα. Το πρόβλημα για τους νερατζούρι είναι μεγαλύτερο αν σκεφτούμε ότι δείχνουν να μην έχουν γενικά βάσεις σε κανένα επίπεδο.

Εχοντας συμπληρώσει 2,5 χρόνια ως αφεντικό της Ιντερ, ο Ερικ Τοχίρ δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει τα πράγματα στον οικονομικό τομέα και αν δεν βελτιωθούν ούτε αγωνιστικά ως το τέλος της σεζόν, στο Μιλάνο θα περάσουν δύσκολο καλοκαίρι.

Αυτό θα το καταλάβουν από πολύ νωρίς αφού οι συμφωνίες που έκαναν για τις φετινές μεταγραφές προβλέπουν ότι ως τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να πληρώσει η Ιντερ 50 εκατ. ευρώ σε ρήτρες υποχρεωτικών αγορών.

Αν δεν έχουν βγει στο Champions League, αφενός θα πρέπει να πληρώσουν για να αγοράσουν ποδοσφαιριστές που δεν θα έχουν φέρει αποτελέσματα, αφετέρου θέλουμε να δούμε πού θα βρουν τα λεφτά για να πληρώσουν.

Πριν λίγες μέρες διαβάσαμε στις ιταλικές εφημερίδες ότι τα στάνταρντ χρέη των νερατζούρι είναι 417 εκατ. ευρώ και ότι ο Τοχίρ έχει δώσει εντολή στην Goldman Sachs να βρει επενδυτή, είτε για μέρος των μετοχών είτε για το πλειοψηφικό πακέτο, στην Κίνα.

Ο Ινδονήσιος το διάψευσε με ανακοίνωση του αλλά, όπως έγραψε και η Gazzetta dello Sport, θα ήταν ανήκουστο αν επιβεβαίωνε λίγο πριν την τελική ευθεία της σεζόν ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Τόσο δύσκολα ώστε στη νερατζούρα πλευρά του Μιλάνο να ονειρεύονται ότι θα επιστρέψει δυναμικά ο Μάσιμο Μοράτι, ο οποίος διατηρεί το 30% των μετοχών, για να τους σώσει. Αυτός που δημιούργησε, δηλαδή, τα χρέη του συλλόγου.

Γι' αυτό, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, καλό θα είναι η Γιουβέντους να κάνει το χρέος της και να βάλει την Ιντερ σε μια περίοδο κρίσης αφού με το κλίμα που ήδη υπάρχει, ενδεχόμενη ήττα στο Τορίνο θα το κάνει όχι απλά βαρύ αλλά ασήκωτο.

Και για τα χρέη δεν υπάρχει και η λύση της παραγραφής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου