16 Φεβ 2016

Το οπαδικό τραγούδι και η πατρότητά του που έγιναν πρώτο θέμα στην Ιταλία

Ενα οπαδικό θέμα έχει προκύψει φέτος και αφορά ένα σύνθημα που τραγουδούν οι οπαδοί της Νάπολι.

Είναι ένα σύνθημα αρκετά όμορφο και έχει ως τίτλο «un giorno all' improvviso», που μεταφράζεται σε «μια μέρα ξαφνικά»... Το σύνθημα λέει για το πώς μια μέρα ξαφνικά η καρδιά του οπαδού άρχισε να χτυπάει για την ομάδα και από εκεί και πέρα η κάθε πλευρά έχει την παραλλαγή της.

Και λέμε η κάθε πλευρά γιατί αυτό το σύνθημα, το οποίο διαφημίζει φέτος και ο ιταλικός Τύπος, ακούστηκε πέρυσι πάρα πολλές φορές από την curva της Γιουβέντους και με μια βόλτα στο YouTube θα το διαπιστώσει ο καθένας.

Απλά, πέρυσι τα ιταλικά ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν τόσο ενώ φέτος το προβάλουν συνεχώς, όπως και το γεγονός ότι ο Ιγκουαΐν το τραγουδάει μπροστά από την curva της Νάπολι μετά το τέλος κάθε αγώνα στο Σαν Πάολο.

Η ιστορία πάντως του συνθήματος είναι γιουβεντίνικη... πριν καν γίνει σύνθημα αφού ο ρυθμός είναι αυτός του τραγουδιού «L' estate sta finendo», το οποίο τραγουδούσε το συγκρότημα Righeira το καλοκαίρι του 1985.

Αυτός που το έγραψε είναι ο Τζόνσον Ριγκέιρα, το πραγματικό του όνομα είναι το Στέφανο Ρίνγκι, ο οποίος γεννήθηκε στο Τορίνο και είναι οπαδός της Γιουβέντους. Ακόμη κι αυτός πήρε θέση για αυτό τον πανικό που γίνεται με το «un giorno all' improvviso», υπενθυμίζοντας στους Ναπολιτάνους ότι «τραγουδούν πάνω σε ένα ρυθμό που έγραψε ένας Γιουβεντίνος», ευχόμενος να συνεχίσουν να το κάνουν αλλά να μην κατακτήσουν τον τίτλο.



Οχι ότι έχει μεγάλη σημασία, βέβαια, το ποιος το τραγούδησε πρώτος αλλά καλό ήταν να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα επειδή φέτος διαφημίζουν όλα τα ιταλικά ΜΜΕ το συγκεκριμένο σύνθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου