25 Φεβ 2016

Οι τέσσερις λόγοι που μπορεί η Γιούβε να πετάξει έξω τους Γερμανούς

Τέσσερις λόγους για τους οποίους η Γιουβέντους μπορεί να πιστεύει ότι θα αποκλείσει την Μπάγερν στο Μόναχο, παρουσιάζει η Gazzetta dello Sport.

Οι μπιανκονέρι σταματάνε να ασχολούνται με το Champions League και επικεντρώνουν την προσοχή τους σε πρωτάθλημα και κύπελλο καθώς μέχρι τις 16 Μαρτίου υπάρχει καιρός. Για τα ιταλικά ΜΜΕ, όμως, δεν ισχύει το ίδιο και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η Gazzetta dello Sport αναλύει πώς η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μπορεί να κάνει το colpo grosso στο Μόναχο.

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι αυτοί οι τέσσερις λόγοι.

1. Χαρακτήρας και φόρμα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η αντίδραη της Γιουβέντους μετά το 0-2 βοήθησε ώστε να... διαλυθεί το αίσθημα κατωτερότητας που μπορεί να ένιωθαν οι μπιανκονέρι, τουλάχιστον με βάση την εικόνα του ματς ως το 55'. Η Gazzetta dello Sport τονίζει ότι καμία ομάδα δεν έχει αντιδράσει έτσι έχοντας απέναντι της μια Μπάγερν που προηγείται με 0-2 ενώ στέκεται και στη φυσική κατάσταση. Η Γιούβε δεν κατέρρευσε αλλά έτρεξε ως το τέλος του ματς -υπενθυμίζουμε ότι ο Αλέγκρι έχει πει ότι από Μάρτιο θα έχουν λυθεί τα πόδια όλων μετά τις βαριές προπονήσεις του Ιανουαρίου- απέναντι σε μια Μπάγερν που έβγαζε κούραση όσο περνούσε η ώρα.

2. Μάντζουκιτς-Ντιμπάλα. Η Gazzetta dello Sport χαρακτηρίζει το επιθετικό δίδυμο της Γιουβέντους ως το ιδανικό για τέτοια ματς και για την άμυνα της Μπάγερν. Χαρακτηρίζει τον Μάντζουκιτς «ταύρο» και εξηγεί πως είναι ο σέντερ φορ που θα πρεσάρει από ψηλά για να οδηγήσει τους αμυντικούς σε λάθη, όπως έγινε στη φάση του 1-2, ενώ εστιάζει και στον χαρακτήρα του, που ανεβάζει και τους συμπαίκτες του. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στον... τσαμπουκά με τον Λεβαντόφσκι, τονίζοντας ότι σε τέτοιες καταστάσεις χρειάζονται και αυτά για να σταλεί μήνυμα προς όλους ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος. Ενας φόβος, εξηγεί η Gazzetta, που ήταν φανερός από την αρχή του ματς στον Ντιμπάλα καθώς ήταν το πρώτο του τόσο μεγάλο ματς στην Ευρώπη αλλά όσο περνούσε η ώρα έφευγε. «Ψυχρός απέναντι στον Νόιερ στη φάση του 1-2», γράφει η ιταλική εφημερίδα, η οποία προβλέπει ότι ο Αργεντίνος θα είναι πολύ πιο δυνατός ψυχολογικά στη ρεβάνς αφού ξέρει πλέον τι έχει να αντιμετωπίσει.

3. Ο πάγκος ανταποκρίνεται. Οση κριτική έγινε στον Αλέγκρι για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε η Γιουβέντους το ματς στο ξεκίνημα του, άλλα τόσα εγκώμια υπήρξαν για το γεγονός ότι αποδείχθηκαν επιτυχημένες και οι τρεις αλλαγές. Ερνάνες, Στουράρο και Μοράτα έδωσαν το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν η ομάδα από την στιγμή που πέρασαν στο ματς και όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport η Γιούβε δείχνει να έχει, όπως και πέρυσι, όλους τους παίκτες της έτοιμους για την τελική ευθεία της σεζόν. Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στον Στουράρο, ο οποίος είχε κάνει μεγάλη εμφάνιση και στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του, στον περσινό πρώτο ημιτελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης, αποδεικνύοντας ότι είναι πάντα έτοιμος για τα μεγάλα ματς.

4. Οι επιστροφές. Η ρεβάνς είναι στις 16 Μαρτίου και ως τότε, όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport, θα είναι όλοι έτοιμοι και σε καλή κατάσταση. Με την γκαντεμιά που υπάρχει, λέμε εμεις, καλό θα είναι να μην θεωρούμε τίποτα σίγουρο αλλά η ιταλική εφημερίδα εστιάζει στο γεγονός ότι οι Κιελίνι-Αλεξ Σάντρο-Ασαμόα που επιστρέφουν τώρα και οι Κεντίρα-Περέιρα που επέστρεψαν πριν λίγο καιρό, θα έχουν πάρει χρόνο στα πόδια τους για να παρουσιαστούν έτοιμοι από κάθε άποψη στο Μόναχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου