24 Φεβ 2016

Αλέγκρι: Πάμε στο Μόναχο να νικήσουμε και να προκριθούμε

Περισσότερη πίστη στις δυνατότητες της θα πρέπει να έχει η Γιουβέντους σύμφωνα τον Μαξ Αλέγκρι, ο οποίος τόνισε ότι πιστεύει στη νίκη-πρόκριση στο Μόναχο.

Το χθεσινό ματς στο Τορίνο... μπέρδεψε τους πάντες καθώς Ιταλοί και Γερμανοί δημοσιογράφοι δεν μπορούσαν να εξηγήσουν, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, αν ήταν τόσο καλύτερη η Μπάγερν στα πρώτα 60 λεπτά ή αν ήταν τόσο κακή ή φοβισμένη η Γιουβέντους.

Οπως και να έχει, το 2-2 σίγουρα είναι αποτέλεσμα που ικανοποιεί τους Βαυαρούς αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε δίνει ψυχολογία και στους μπιανκονέρι. Οι οποίοι, όπως είπε ο Αλέγκρι, θα πρέπει να βελτιώσουν κάποια πράγματα.

«Για να προκριθούμε θα πρέπει να νικήσουμε εκεί και πιστεύω ότι μπορούμε, πρέπει να το πιστέψουμε ότι μπορούμε. Η ομάδα έπαιξε καλά και θα πρέπει να χτίσει πάνω στην εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου και να δουλέψει πάνω στα λάθη του πρώτου. Δεν είναι ντροπή το να σε πιέσει η Μπάγερν και να παίξεις αμυντικά για να μην επιτρέψεις ευκαιρίες, όπως δεν της επιτρέψαμε με εξαίρεση βασικά αυτή του Μίλερ στο 13’. Είναι λάθος, όμως, να το να μην εκμεταλλεύεσαι όπως πρέπει, όπως δεν το εκμεταλλευτήκαμε στο πρώτο ημίχρονο, τους πολλούς κενούς χώρους που αφήνει η Μπάγερν. Η εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο απέδειξε ότι στο Champions League πρέπει να έχεις περισσότερο θάρρος και ανταμειφθήκαμε για αυτό» είπε ο προπονητής της Γιούβε.

«Φυσικά και πιστεύουμε στις πιθανότητες πρόκρισης και το γεγονός ότι επιστρέψαμε από το 0-2 μας δίνει αυτοπεποίθηση. Τώρα, όμως, θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρώτάθλημα και το ντέρμπι με την Ιντερ ενώ αμέσως μετά έχουμε την ρεβάνς του κυπέλλου ξανά με την Ιντερ», πρόσθεσε

Από εκεί και πέρα, σε ερώτηση για το γεγονός ότι αποδείχθηκαν σωστές και οι τρεις αλλαγές που έκανε, είπε πως «είμαι χαρούμενος για όλους και ειδικά για τον Ερνάνες, ο οποίος αρκετές φορές δέχθηκε πολύ σκληρή κριτική. Ο Στουράρο μπήκε επειδή ήθελα την ενέργεια του και την ικανότητα του να πατάει στην αντίπαλη περιοχή ενώ και ο Μοράτα ήταν καθοριστικός στη φάση του δεύτερου γκολ», για να ερωτηθεί στη συνέχεια αν το περίμενε ότι η Μπάγερν θα είχε κατοχή μπάλας 70% στο πρώτο 45λεπτο: «Ο τελευταίος παίκτης τους πολλές φορές ήταν ο Βιντάλ, δεν έπρεπε να τους δώσουμε τόσο χώρο. Απέναντι μας, βέβαια, ήταν μια ομάδα του Γκουαρντιόλα και ξέρουμε ότι πάντα οι ομάδες του θέλουν να έχουν μεγάλο ποσοστό κατοχής μπάλας. Στο πρώτο ημίχρονο είχαν πολύ υψηλό ρυθμό αλλά αυτό δεν γινόταν να συνεχιστεί ως το τέλος και φάνηκε. Θα πρέπει, επαναλαμβάνω, να έχουμε περισσότερη πίστη στις δυνατότητες μας και να μην μένουμε τόσο πίσω. Μπορούμε να το κάνουμε, είμαστε μια ομάδα με πολλούς νεαρούς και συνεχώς μαθαίνουν, πρέπει να το πιστέψουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε».

Οσο για το γεγονός ότι αυτός που βγήκε στο ημίχρονο ήταν ο Κλαούντιο Μαρκίσιο, ο Αλέγκρι είπε πως «ένιωσε ενοχλήσεις, είναι κάτι μυικό και θα δούμε αύριο πώς είναι η κατάσταση του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου