27 Φεβ 2016

Αλέγκρι: Αυτό που σκέφτομαι δεν μπορεί να το ξέρει κανείς, εγώ αποφασίζω πού θα πάω

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αναγκάστηκε να μιλήσει ακόμη μία φορά για το μέλλον του στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Ιντερ, επαναλαμβάνοντας ότι είναι καλά στη Γιουβέντους και ότι θα συζητήσουν για νέο συμβόλαιο όταν έρθει η ώρα.

Το θέμα είχε σταματήσει να απασχολεί τους μπιανκονέρι το τελευταίο διάστημα αλλά στη συνέντυξη Τύπου του Σαββάτου ο Αλέγκρι δέχθηκε νέες ερωτήσεις για την Τσέλσι, με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με πιθανή συμφωνία των Λονδρέζων με τον Αντόνιο Κόντε.

«Αυτό που σκέφτομαι δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Εγώ αποφασίζω πού θα πάω, όπως έκανα πάντα. Δουλεύω για να νικήσουμε και για να φτιάξουμε το μέλλον της Γιουβέντους. Ποτέ δεν είχα και δεν έχω κανένα πρόβλημα με την διοίκηση, θα έρθει και η στιγμή που θα μιλήσουμε για το μέλλον μου», ήταν η απάντηση του μετά από ερώτηση για το αν σκέφτεται τους Αγγλους και όταν ρωτήθηκε για το αν θα πάει στην εθνική Ιταλίας, απάντησε: «Η εθνική; Υπάρχουν προπονητές πιο έμπειροι από μένα. Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλετε με κάθε τρόπο να με στείλετε σε άλλη ομάδα».

Οι δημοσιογράφοι, πάντως, επέμεναν να τον ρωτάνε για το μέλλον του και για το αν θα υπογράψει... σήμερα ή αύριο το νέο συμβόλαιο για το οποίο μίλησε ο Μπέπε Μαρότα, για να επαναλάβει ότι θα έρθει η ώρα που θα γίνει κι αυτό.

«Το να κατακτήσουμε το 5ο σερί πρωτάθλημα θα είναι φανταστικό γιατί αυτή η ομάδα θα μπει στην ιστορία του συλλόγου. Τα καλά λόγια του Μαρότα για μένα σίγουρα με χαροποιούν, είμαι καλά στη Γιουβέντους, θα έρθει και η στιγμή που θα μιλήσουμε για νέο συμβόλαιο. Αυτή την στιγμή δεν έχω χρόνο να σκεφτώ το μέλλον, είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρώσουμε την σεζόν με τον καλύτερο τρόπο σε όλα τα μέτωπα, πρωτάθλημα-κύπελλο-Champions League» ήταν τα λόγια του Αλέγκρι, ο οποίος στη συνέχεια εστίασε στην Ιντερ, την οποία θα αντιμετωπίσει η Γιουβέντους δύο φορές μέσα σε τρεις μέρες.

«Πρέπει να νικήσουμε αύριο για να επιστρέψουμε στις επιτυχίες μετά από δύο ισοπαλίες (Μπολόνια και Μπάγερν), να παραμείνουμε στην κορυφή της βαθμολογίας και μετά, την Τετάρτη, να προκριθούμε στον τελικό του κυπέλλου για δεύτερη σερί χρονιά. Αύριο θα είναι ένα δύσκολο ματς, η Ιντερ είναι μια δυνατή ομάδα και παλεύει ακόμη για την 3η θέση. Δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο πίσω μετά το ξεκίνημα που έκαναν. Στο ποδόσφαιρο, όπως λέω πάντα, χρειάζεται υπομονή. Εμείς μετά τις πρώτες 10 αγωνιστικές είχαμε μόνο 12 βαθμούς. Αύριο διεκδικούμε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα, μετά υπάρχει η ρεβάνς του κυπέλλου, όπου θέλουμε ένα γκολ, μετά το 3-0 του πρώτου ματς, για να είμαστε απολύτως σίγουροι».

Από εκεί και πέρα, έγιναν ερωτήσεις και για το ματς της Τρίτης με την Μπάγερν, για να πει ο allenatore ότι «την Τρίτη, μετά το τέλος του αγώνα, ήμουν εκνευρισμένος για το πρώτο ημίχρονο. Είχαμε τις δυνατότητες, με τόσους κενούς χώρους, να σκοράρουμε αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Ακόμη δεν κάναμε τίποτα, η ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο Μόναχο, θα δούμε τι θα γίνει, υπάρχει χρόνος μέχρι τότε και σταματάμε τώρα να σκεφτόμαστε την Μπάγερν. Πρέπει, πάντως, να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς, όπως είναι η ταχύτητα στις πάσες. Κόντρα σε ορισμένες ομάδες πρέπει να είσαι πολύ γρήγορος. Εχουμε την πείνα, έχουμε το DNA αλλά έχουμε και περιθώρια βελτίωσης για την Ευρώπη».

Οσο για την κατάσταση των τραυματιών, σχολίασε: «Ο Κιελίνι είναι καλά, με εξαίρεση τον Κάσερες και τον Μαρκίσιο που θα είναι εκτός για λίγες μέρες, όλοι οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου