23 Φεβ 2016

Στο ιταλικό Hall of Fame ο Ουμπέρτο Ανιέλι

Στο ιταλικό Hall of Fame μπήκε ο Ουμπέρτο Ανιέλι, πατέρας του Αντρέα και νεαρότερος πρόεδρος στην ιστορία της Γιουβέντους.

Ανέλαβε την προεδρία το 1955 σε ηλικία μόλις 21 ετών και παρέμεινε στη θέση ως το 1962, δημιουργώντας την Γιούβε των Μπονιπέρτι-Σίβορι-Τσαρλς. Ο Ουμπέρτο Ανιέλι, αδερφός του Τζιάνι, ήταν κοντά στους μπιανκονέρι μέχρι και το τέλος της ζωής του, τον Μάιο του 2004.

Σχεδόν 12 χρόνια μετά, η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε ότι πρέπει να αποτελεί μέλος του Hall of Fame, με τον Αντρέα Ανιέλι να στέλνει το μήνυμα του για αυτή την απόφαση μέσω επιστολής που έστειλε στον Κάρλο Ταβέκιο.

Σε αυτή, ο πρόεδρος της Γιουβέντους αναφέρθηκε σε όσα πέτυχε στη ζωή του ο Ουμπέρτο, τονίζοντας σε κάποιο σημείο ότι «η σκέψη και η ανάμνηση του dottore Ουμπέρτο Ανιέλι αποτελεί οδηγό για μένα προσωπικά αλλά και για όλους μας ώστε να φτιάξουμε ένα μέλλον με υπευθυνότητα, αίσθημα που πάντα τον χαρακτήριζε. Θέλω να εκφράσω την χαρά μου και την ευγνωμοσύνη μου στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου που αποφάσισαν την είσοδο του Ουμπέρτο Ανιέλι στο Hall of Fame αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του και θέλω επίσης να χαιρετίσω ξεχωριστά δύο ακόμη μπιανκονέρι που τιμάτε σήμερα: Τον Τζανλούκα Βιάλι και τον Μάρκο Ταρντέλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου