15 Μαρ 2016

Με ποιες ομάδες έχει η Γιούβε άριστη σχέση σε διοικητικό επίπεδο και ποιος σύλλογος είναι «δύστροπος»

Δύο μέρες έμειναν για την ρεβάνς με την Μπάγερν, με την οποία η Γιουβέντους διατηρεί άριστες σχέσεις σε επίπεδο διοικήσεων.

Το καλοκαίρι του 2011 η υπόθεση της μεταγραφής του Αρτούρο Βιντάλ από την Λεβερκούζεν στους μπιανκονέρι προκάλεσε επεισόδιο με τους Βαυαρούς, οι οποίοι επίσης ενδιαφέρονταν για τον Χιλιανό. Ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίνγκε, τότε, είχε πει διάφορα εναντίον του Αρτούρο αλλά και της Γιούβε, με τον Μπέπε Μαρότα να απαντά.

Παρά το γεγονός αυτό, όμως, στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν. Τόσο πολύ ώστε ο Ρουμενίνγκε να είναι φίλος με τον Αντρέα Ανιέλι ενώ οι δυο τους έχουν ουσιαστικά πάντα κοινή γραμμή σε θέματα πολιτικής του ποδοσφαίρου.

Πλην της Μπάγερν, η Γιουβέντους έχει πολύ καλές σχέσεις και με την Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή είναι μια παράδοση που κρατάει δεκαετίες καθώς ανέκαθεν η μία ομάδα προσπαθούσε να μην δημιουργεί προβλήματα στην άλλη.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν με την ανάληψη της προεδρίας από τον Ανιέλι ενώ και ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει μιλήσει πολλές φορές με τα καλύτερα λόγια τόσο για τους μπιανκονέρι όσο και για την διοίκηση τους.

Οι σχέσεις είναι τόσο καλές ώστε ο Μαρότα να δηλώνει πριν λίγο καιρό, με αφορμή τα σενάρια για ενδιαφέρον των Μαδριλένων για τον Μαξ Αλέγκρι, ότι «αν υπήρχε τέτοια σκέψη να είστε σίγουροι ότι η Ρεάλ θα μας ενημέρωνε αμέσως».

Αν θέλουμε να εστιάσουμε σε άλλες ομάδες με τις οποίες η Γιούβε έχει άριστες σχέσεις, τότε αυτές είναι οι Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι. Με τους Καταλανούς, η αλήθεια είναι, η Κυρία δεν είχε ποτέ πολλά-πολλά αλλά τα τελευταία χρόνια συμφωνούν σε αρκετά θέματα πολιτικής ενώ οι δύο διοικήσεις ήρθαν πιο κοντά με τον περσινό τελικό του Champions League.

Οσο για την Σίτι, η Γιουβέντους εκτίμησε ιδιαίτερα το πόσο εύκολα και γρήγορα επιτεύχθηκε συμφωνία για την μεταγραφή του Κάρλος Τέβες το καλοκαίρι του 2013, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να τα λένε μια χαρά.

Αντιθέτως, αν υπάρχει μια ομάδα με την οποία οι σχέσεις είναι περίεργες, αυτή είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Η κίνηση της Γιουβέντους να αποκτήσει ως ελεύθερο τον Κίνγκλσεϊ Κομάν το καλοκαίρι του 2014 έβαλε πάγο στις σχέσεις των δύο πλευρών, παρά το γεγονός ότι ο Αντρέα Ανιέλι και ο Αλ Κελαϊφί, ο πρόεδρος των Παριζιάνων, υπήρξαν συμφοιτητές και με πολύ καλές σχέσεις.

Η υπόθεση Κομάν προκάλεσε εκνευρισμό στο Παρίσι και αυτό είναι κάτι που μπορεί να βρει μπροστά της  η Γιούβε αν προσπαθήσει να αποκτήσει παίκτη των Γάλλων (π.χ. Καβάνι).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου