21 Μαρ 2016

Οι αμφισβητούμενες φάσεις του Τόρο-Γιούβε και της αγωνιστικής στο μικροσκόπιο

Επειδή έγινε μεγάλη συζήτηση για τη διαιτησία στο Τορίνο-Γιουβέντους, ας δούμε αναλυτικά τι έδειξε η εξέταση του βίντεο σε όλα τα ματς των σημαντικών ομάδων.

Το βράδυ κάθε Κυριακής στην Ιταλία είναι η ώρα της moviola, δηλαδή της προσεκτικής εξέτασης μέσω βίντεο όλων των αμφισβητούμενων φάσεων σε κάθε αγώνα.

Επειδή από το απόγευμα της Κυριακής διαβάζουμε διάφορα σχόλια για την Γιουβέντους, ας δούμε τώρα τι δείχνει το βίντεο σε κάθε αγώνα, όπως τα παρουσιάζει η Gazzetta dello Sport.

Γιατί κανείς δεν θα κάνει προπαγάνδα ανενόχλητος, νομίζοντας ότι μπορεί να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα...

Τορίνο-Γιουβέντους
Το βίντεο δείχνει ότι κακώς ακυρώθηκε το γκολ του Μάξι Λόπες ως οφσάιντ. Καλώς δεν δόθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αλεξ Σάντρο στη φάση του πέναλτι αφού πρώτα βρίσκει την μπάλα, κακώς δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της Γιούβε σε ανατροπή του Κουαδράδο από τον Γκαστόν Σίλβα, κακώς δεν δόθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα σε Μπονούτσι και Γκλικ. Αρα, το βίντεο δείχνει ότι δεν μέτρησε ένα γκολ στην Τορίνο, δεν δόθηκε ένα πέναλτι στη Γιουβέντους, δεν αποβλήθηκε από ένας παίκτης για κάθε ομάδα. Αυτό κάποοιοι προσπαθούν να μας το παρουσιάσουν σαν σφαγή της Τορίνο!

Νάπολι-Τζένοα
Στο 2-1 του Ιγκουαΐν θα μπορούσε να δοθεί φάουλ του Κουλιμπαλί στον Τσέρτσι, από το οποίο καταλήγει η μπάλα στον Αργεντίνο. Επίσης, στο 3-1 της Νάπολι υπάρχει οφσάιντ του Γκαμπιαντίνι και δεν έπρεπε να μετρήσει. Εδώ δεν λέει κανείς τίποτα για σφαγή της Τζένοα.

Ρόμα-Ιντερ
Στο 68ο λεπτό, σε κεφαλιά του Τζέκο, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Μιράντα. Είναι πέναλτι, όπως λέει η Gazzetta dello Sport, υπέρ των Ρωμαίων αλλά δεν δόθηκε.

Μίλαν-Λάτσιο
Το βίντεο δείχνει ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν έχει δοθεί πέναλτι υπέρ της Μίλαν σε ανατροπή του Μοντολίβο από τον Παρόλο και στο τέλος του ματς δεν έχει δοθεί πέναλτι υπέρ της Λάτσιο για χέρι του Ζαπάτα σε προσπάθεια του Τζόρτζεβιτς.

Φροζινόνε-Φιορεντίνα
Δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της Φροζινόνε στο πρώτο ημίχρονο σε ανατροπή του Τσιοφάνι από τον Γκονζάλο Ροντρίγκες, δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της Φιορεντίνα στο δεύτερο ημίχρονο σε ανατροπή του Κάλινιτς από τον Μπλανσάρ, ο οποίος θα έπρεπε και να αποβληθεί.

Αυτά έδειξε η εξέταση του βίντεο για κάθε ματς της χθεσινής αγωνιστικής στη Serie A αλλά όπως πάντα είναι πιο εύκολο να απομονώσει κάποιος μία φάση υπέρ της Γιούβε και να κάνει την προπαγάνδα του...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου