10 Μαρ 2016

Τι είπε ο Αλέγκρι για την κριτική στον Πογκμπά, η απάντηση στον Σάκι και ο ξεκάθαρος στόχος της Γιούβε

Συγκέντρωση στο ματς με την Σασουόλο και όχι εμμονή με την Μπάγερν ζήτησε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος έκανε και την... ευχή του στον Αρίγκο Σάκι.

Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει την Παρασκευή την Σασουόλο με μοναδικό στόχο τη νίκη για να παραμείνει στην κορυφή αλλά οι δημοσιογράφοι είχαν διάθεση να μιλήσουν για την Μπάγερν.

Κάτι που μάλλον δεν άρεσε στον προπονητή των μπιανκονέρι, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Πολ Πογκμπά που πρέπει να γίνει πιο απλός στο παιχνίδι, κάνοντας παράλληλα και ένα σχόλιο για όσα είπε ο Σάκι για την Γιουβέντους αλλά και για τον ίδιο («ο Κόντε είναι καλύτερος»).

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Τύπου του Αλέγκρι.

Για την ρεβάνς, που πλησιάζει, με την Μπάγερν: «Αν περάσουμε στους προημιτελικούς, όλα καλά. Αν όχι, τουλάχιστον θα ξέρουμε ότι έχουμε δώσει τα πάντα. Η Μπάγερν δεν πρέπει να είναι εμμονή, για εμάς το Champions League είναι ένα εφικτό, πραγματοποιήσιμο όνειρο. Στο Μόναχο θα παίξουμε ένα ματς για την είσοδο στους «8» κόντρα στην ομάδα που είναι, μαζί με την Μπαρτσελόνα, φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Οπως και να έχει, προσωπικά θα υπέγραφα για να κλείσουμε την σεζόν με δύο τρόπαια (εννοεί πρωτάθλημα και κύπελλο) αν και δεν θα είναι εύκολο γιατί η Νάπολι κάνει εκπληκτική σεζόν και η Ρόμα είναι σε φάση αντεπίθεσης».

Για το πόσο έχει αλλάξει η Γιουβέντους σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου με την Σασουόλο: «Η ομάδα ωρίμασε αρκετά, καταλάβαμε τι πρέπει να αλλάξουμε στον τρόπο παιχνιδιού μας για να νικήσουμε. Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει. Αν στο τέλος της σεζόν δεν έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα, κανείς δεν θα θυμάται τις συνεχόμενες νίκες που κάναμε ή ό,τι άλλο ρεκόρ κάναμε ή μπορεί να κάνουμε. Γι' αυτό πρέπει να νικήσουμε την Σασουόλο. Ο στόχος μας είναι ο 5ο σερί πρωτάθλημα, κάτι που η Γιούβε έχει πετύχει μόνο την δεκαετία του '30. Για να το πετύχουμε πρέπει να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά και να έχουμε την δύναμη ώστε να μην επηρεαζόμαστε από κανέναν και τίποτα, από όσα λέγονται ή γράφονται».




Για το αν θα κάνει αλλαγές στην 11άδα: «Αλλάζω 4-5 ποδοσφαιριστές όταν παίζουμε κάθε τρεις μέρες, τώρα που μεσολαβούν πέντε μέρες πιστεύω ότι η ομάδα είναι καλά και δεν χρειάζεται πολλές αλλαγές. Τους έχω όλους στη διάθεση μου εκτός από τους Κιελίνι και Κάσερες. Αυτές οι δέκα μέρες, από το αυριανό ματς ως το ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με την Τορίνο, είναι πολύ σημαντικές καθώς παίζουμε πολλά για το πρωτάθλημα. Η Μπάγερν, από την άλλη, δεν θα μας αλλάξει την σεζόν».

Για όσα είπε προς τον Πογκμπά μετά το ματς με την Αταλάντα: «Δεν έκανα κριτική στον Πολ, είπα απλά ότι θα πρέπει να έχει πιο καθαρό μυαλό σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού. Πρέπει να κάνει την πορεία του προς την ωρίμανση, όλοι του λένε πόσο καλός είναι και πόσο αξίζει, εγώ λέω ότι σε κάποια σημεία του παιχνιδιού πρέπει να κοιτάξει περισσότερο την ουσία και λιγότερο την θεαματική ενέργεια. Εχει προσωπικότητα, έχει μεγάλες ικανότητες οπότε πρέπει να καταλάβει ότι αν κάνει τα απλά μέσα στο γήπεδο, με την ποιότητα που έχει, δεν μαρκάρεται από κανέναν».

Για όσα είπε ο Αρίγκο Σάκι: «Σέβομαι τις ιδέες όλων και ειδικά του Σάκι γιατί είναι ένας γκουρού του ποδοσφαίρου, όταν μιλάει τον ακούμε όλοι, είτε συμφωνούμε είτε όχι. Ο,τι κι αν είπε, εγώ για τον Σάκι εύχομαι τα καλύτερα, είναι ένας άνθρωπος 70 ετών... Εύχομαι τα καλύτερα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου