7 Μαρ 2016

Οι εγγυήσεις που ζητάει ο Αλέγκρι από τη διοίκηση, τι συμβαίνει με το συμβόλαιό του

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εξακολουθούν να γίνονται ερωτήσεις για το μέλλον του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Η ιστορία άρχισε πριν μήνες λόγω των αγγλικών δημοσιευμάτων αλλά συνεχώς υπήρχε διάψευση τόσο από τον προπονητή όσο και από την διοίκηση. Πριν λίγες μέρες υπήρξε και δημοσίευμα για την Ρεάλ αλλά και πάλι διαψεύστηκε από τους εμπλεκόμενους.

Γενικά, ο Αλέγκρι έχει πει πάμπολλες φορές ότι είναι καλά στη Γιουβέντους και ο Μπέπε Μαρότα ότι η διοίκηση είναι απολύτως ικανοποιημένη από τον προπονητή. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, οι δημοσιογράφοι επιμένουν να κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις κάθε φορά. Πριν το ματς, μετά το ματς, πάντα...

Αυτό, όπως κι αν το δει κανείς, είναι περίεργο. Ή έχουμε να κάνουμε με άτομα που δεν καταλαβαίνουν αυτά που τους λένε, ή κάτι άλλο παίζει. Αυτό μπορεί να το υποθέσει κάποιος αν εστιάσει στο γεγονός ότι ο Αλέγκρι ναι μεν λέει συνεχώς ότι είναι ευτυχισμένος στη Γιουβέντους αλλά έχει αποφύγει να πει ευθέως ότι θα υπογράψει νέο συμβόλαιο (το υπάρχον λήγει το 2017).

Παράλληλα, ο Μαρότα τις τελευταίες μέρες σταμάτησε τις δηλώσεις για νέο συμβόλαιο, επαναλαμβάνοντας όμως ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συνεχιστεί η συνεργασία για τα επόμενα χρόνια.

«Υπάρχει απόλυτη ταύτιση με την διοίκηση, έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο και δεν βλέπω τον λόγο για να βιαστούμε. Δεν υπάρχουν προβλήματα, είμαι στη Γιούβε, σε ένα σπουδαίο κλαμπ και πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το πώς θα νικήσουμε και φέτος» είπε ο Αλέγκρι μετά το ματς στο Μπέργκαμο αφού δέχθηκε ξανά ερώτηση για νέο συμβόλαιο. Γιατί αποφεύγει να το πει ευθέως αυτό; Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, φυσικά, είναι υποθέσεις, ειδικά αν βάλουμε σε μια σειρά διάφορα «στοιχεία» όλου αυτού του διαστήματος...

  • Ο Τζιοβάνι Γκαλεόνε, μέντορας του Αλέγκρι, είχε πει πριν μήνες ότι καλά θα κάνει να φύγει, αν φύγει, από την Γιούβε στο τέλος της σεζόν επειδή το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση δεν απέκτησε έναν ή δύο ποδοσφαιριστές που ήθελε.
  • Πριν λίγες μέρες ο Γκαλεόνε αναδιπλώθηκε σε ό,τι αφορά τα της αποχώρησης αλλά επανέλαβε το... παράπονο του Αλέγκρι για την μεταγραφή του 10αριού που δεν έγινε το περασμένο καλοκαίρι.
  • Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι, ακόμη κι αυτοί που είναι πιο κοντά στον Αλέγκρι, υποστηρίζουν ότι ο προπονητής είναι όντως μια χαρά στο Τορίνο και του αρέσει το γεγονός ότι υπάρχει πλάνο για τα επόμενα χρόνια μετά την ανανέωση που έγινε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
  • Οι ίδιοι δημοσιογράφοι, υποστηρίζουν σε διάφορα άρθρα τους, ανά διαστήματα, ότι ο προπονητής θέλει εγγυήσεις ότι το προσεχές καλοκαίρι δεν θα υπάρξουν ξανά τα ίδια προβλήματα που υπήρξαν, για παράδειγμα, στην υπόθεση Ντράξλερ και είχαν ως αποτέλεσμα την απόκτηση, στις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου, του Ερνάνες.

Συνδυάζοντάς τα όλα αυτά, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Αλέγκρι όντως θέλει να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Γιουβέντους αλλά θέλει να δει πρώτα πράξεις. Οντας δεσμευμένος και για την επόμενη σεζόν, ο προπονητής έχει δίκιο όταν λέει πως υπάρχει χρόνος.

Το νέο συμβόλαιο, άλλωστε, μπορεί αν το υπογράψει και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να μείνει έτσι 100% ικανοποιημένος και ο Μαρότα, ο οποίος έχει ως κανόνα να μην μπαίνει η ομάδα στη σεζόν με τον προπονητή να δεσμεύεται μόνο για τους επόμενους 12 μήνες.

Αρα, αν υποθέσουμε πως ο Αλέγκρι περιμένει μια καλή κίνηση από την διοίκηση πριν αποφασίσει οριστικά ότι ήρθε η ώρα για τις υπογραφές, θα πρέπει να αναμένονται μεταγραφικές εξελίξεις μέχρι και τον Μάιο. Πριν την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου δηλαδή. Εγινε και πέρυσι, άλλωστε, με τον Ντιμπάλα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου