7 Μαρ 2016

Πόσα γκολ έχει πάρει η Γιούβε από τις αλλαγές του Αλέγκρι

Το γκολ του Μάριο Λεμινά στο Μπέργκαμο δίνει συνέχεια σε ένα εντυπωσιακό στατιστικό της Γιουβέντους του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Μία από τις αγαπημένες φράσεις του προπονητή είναι ότι «τη διαφορά ως το τέλος της σεζόν δεν θα την κάνουν οι θεωρητικά βασικοί αλλά αυτοί που έχουν παίξει ως τώρα λιγότερο». Είναι πολλές οι φορές που ο Αλέγκρι έχει επισημάνει την σημασία που παίζει ο πάγκος για την επίτευξη των στόχων σε όλα τα μέτωπα και έχει κάθε λόγο να το κάνει.

Οχι επειδή είναι ένα από τα αξιώματα του ποδοσφαίρου ότι χωρίς δυνατό πάγκο δεν πας πουθενά, αλλά κι επειδή ειδικά ο Αλέγκρι εξελίσσεται σε... master σε ό,τι αφορά τις αλλαγές. Και αυτό το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί.

Στο ματς με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο, ο προπονητής έριξε κάποια στιγμή στο παιχνίδι τον Λεμινά και αυτός τον δικαίωσε καθώς πέτυχε το 0-2 και κλείδωσε το τρίποντο με ένα πολύ όμορφο γκολ.

Ενα γκολ, για να περάσουμε στο στατιστικό, που είναι το 22ο που παίρνει η Γιουβέντους από τις αλλαγές της σε αυτό τον 1,5 χρόνο που είναι ο Αλέγκρι στον πάγκο της. Ο αριθμός μοιάζει και όντως είναι εντυπωσιακός. Οι αλλαγές που κάνει ο Μαξ είναι τόσο επιτυχημένες ώστε οι μπιανκονέρι να έχουν πάρει, από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι σήμερα, 22 γκολ και 6 ασίστ από τους ποδοσφαιριστές που έρχονται από τον πάγκο.

Απολύτως δικαιολογημένο, επομένως, το να τονίζει συνεχώς ο Αλέγκρι ότι την διαφορά πρέπει να την κάνουν οι θεωρητικά αναπληρωματικοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου