10 Μαρ 2016

Επίθεση Τακόνι σε Αρίγκο Σάκι και… ολική αποδόμηση της Μίλαν

Η ειρωνεία του Αρίγκο Σάκι προς τη Γιουβέντους προκάλεσε την απάντηση του Στέφανο Τακόνι.

Ο πρώην προπονητής της Μίλαν μπορεί να είχε δίκιο σε κάποια πράγματα αλλά ο τρόπος που τα είπε, επειδή έχουμε πολλά δείγματα γραφής από τον συγκεκριμένο όλα αυτά τα χρόνια, μόνο... αθώος δεν ήταν. Λογικό, επομένως, να πάρει μια πρώτη απάντηση από τον πρώην τερματοφύλακα της Γιούβε.

«Διαφωνώ σε απόλυτο βαθμό με αυτό που είπε ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας. Οποιος νικάει, παίζει πάντα καλά γιατί αλλιώς δε θα νικήσει. Θυμάμαι ότι πάντα έκαναν κριτική στη Γιουβέντους, ακόμη και στα δικά μου χρόνια, αλλά μπορούν όλοι να δουν τι ρόστερ είχαμε, τι σπουδαίους πρωταθλητές. Ο Σάκι ήταν τυχερός γιατί νίκησε λόγω των Ολλανδών. Χωρίς αυτούς δεν θα είχε πάρει κανέναν ευρωπαϊκό τίτλο. Οι ποδοσφαιριστές κάνουν τον προπονητή, όχι ο προπονητής τους ποδοσφαιριστές. Το να έχει τον Φαν Μπάστεν, τον Γκούλιτ, τον Ράικαρντ ήταν η τύχη του και μπορώ να πω ότι με το ρόστερ που είχε στη διάθεση του, θα έπρεπε να κατακήσει περισσότερα. Ο Σάκι δεν έπαιξε ποτέ ποδόσφαιρο και γι' αυτό δεν μπορεί να καταλάβει κάποια πράγματα. Τι νόημα έχει να συγκρίνεις την Γιουβέντους, μια ομάδα που πέρυσι ήταν στον τελικό του Champions League, με την Ρόζενμποργκ που δεν πέρασε ποτέ από τους ομίλους;».

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Τακόνι έκανε λάθος. Η Ρόζενμποργκ έχει περάσει μία φορά από τους ομίλους. Την σεζόν 1996-97. Νικώντας 1-2 στο Σαν Σίρο την Μίλαν... Αυτή η ήττα, μάλιστα, προκάλεσε την απόλυση του Οσκαρ Ταμπάρες και στον πάγκο των ροσονέρι επέστρεψε ο Αρίγκο Σάκι, ο οποίος λίγους μήνες μετά χόρτασε θέαμα από την Γιουβέντους. Στο 1-6...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου