8 Μαρ 2016

Παίκτες που απογοητεύουν, παίκτες που δεν είναι σίγουροι στην αυριανή Γιουβέντους

Η τραγική εμφάνιση της Γιουβέντους στη ρεβάνς του κυπέλλου με την Ιντερ είναι δεδομένο ότι θα έχει επιπτώσεις για κάποιους.

Πριν λίγες μέρες αναφερθήκαμε σε μια ανάλυση που έκανε η Gazzetta dello Sport για το πώς θα πορευθεί τουλάχιστον για αυτό τον μήνα η Γιούβε, με τίτλο «επιστρέφουν οι κανίβαλοι».

Δύο 24ωρα μετά, στο ματς με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο, ο Μαξ Αλέγκρι φρόντισε να στείλει ένα πρώτο μήνυμα... Στην 11άδα των μπιανκονέρι ήταν μόλις δύο ποδοσφαιριστές από την 11άδα της αναμέτρησης στο Μιλάνο: Μπονούτσι και Λιχτστάινερ. Ολοι οι άλλοι στον πάγκο.

Ο προπονητής, φυσικά, στηρίζει τους πάντες και έχει πει πολλές φορές ότι πιστεύει σε όλους. Ο Αλέγκρι, λένε οι Ιταλοί, δεν τα λέει αυτά επειδή πρέπει να τα πει αλλά επειδή πραγματικά τα πιστεύει. Ανεξάρτητα από την άποψη που έχει ο καθένας για τις ικανότητες του στον πάγκο, άλλωστε, υπάρχει κάτι που κανείς δεν αμφισβητεί για τον Μαξ: Την ειλικρίνεια του, είτε πρέπει να πει κάτι καλό είτε κάτι κακό.

Προφανώς, λοιπόν, υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους. Οπως έγραφε και η Gazzetta dello Sport στο κάτω-κάτω, η διοίκηση δεν ενοχλήθηκε από την κακή εμφάνιση γιατί στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται.

Αυτό που ενόχλησε ήταν η υπεροψία κάποιων και γενικά το γεγονός ότι έδειξαν να μην έχουν αντιληφθεί πού βρίσκονται και ποια ομάδα είχαν απέναντι τους, δεν έδειξαν να καταλαβαίνουν ότι θα ήταν ιστορικό το κάζο σε περίπτωση αποκλεισμού. Αυτό, τελικά, αποφεύχθηκε αλλά από εδώ και πέρα κάποιοι θα πρέπει να δείξουν περισσότερα από όσα μέχρι τώρα προκειμένου να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη όλων στην ομάδα.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ντανιέλε Ρουγκάνι. Δεν υπάρχει κανείς στη Γιουβέντους που να αμφιβάλει για το ταλέντο του και τις δυνατότητες του. Αυτό που θέλουν να δουν, όμως, είναι περισσότερο θράσος, περισσότερο τσαμπουκά, να απελευθερωθεί και να μπει στη λογική της Γιούβε.

Δεν είναι εύκολο, δεν ήταν εύκολο ούτε καν για τον μέγιστο Γκαετάνο Σιρέα, ο οποίος στο ξεκίνημα του στους μπιανκονέρι είχε φάει... κράξιμο. Οταν κατάλαβε, όμως, πού βρίσκεται και τι πρέπει να κάνει, έγινε απλά ο κορυφαίος λίμπερο όλων των εποχών. Δεν μπορούμε, φυσικά, να πούμε σήμερα ότι θα γίνει ο κορυφαίος όλων ο Ρουγκάνι αλλά το ευχόμαστε. Από αυτόν εξαρτάται το να ωριμάσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα, κερδίζοντας ξανά την εμπιστοσύνη όλων.




Η περίπτωση Μοράτα
Ενας άλλος που προβληματίζει προς το παρόν, είναι ο Αλβαρο Μοράτα. Στην αρχή της σεζόν, ο Αλέγκρι και οι διοικούντες υπολόγιζαν τον Ισπανό ως βασικό, μετά την πολύ καλή περσινή πρώτη του χρονιά στην Ιταλία. Τώρα, όμως, τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά. Τόσο διαφορετικά ώστε ο Μοράτα να έχει χάσει πολύ εύκολα τη θέση του στην 11άδα, όπου βρίσκονται οι Ντιμπάλα και Μάντζουκιτς.

Οι μπιανκονέρι, όπως έχουν πει οι Μαρότα και Αλέγκρι πολλές φορές, έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του Αλβαρο αλλά αν δεν συνέλθει ως το τέλος της σεζόν, ενδέχεται να μην γίνει δεκτή με... πίκρα ενδεχόμενη κίνηση της Ρεάλ. Για να το θέσουμε ακριβώς όπως έχει, η Γιουβέντους θέλει τον Μοράτα και τον πιστεύει. Θέλει, όμως, τον 100% συγκεντρωμένο Μοράτα.

Τι θα γίνει με τον Ασαμόα
Από εκεί και πέρα, μέχρι το τέλος της σεζόν θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, για να μην πούμε σε απόλυτο βαθμό, το τι θα κάνει ο Ασαμόα. Απαντες στηρίζουν τον Γκανέζο και του αναγνωρίζουν το γεγονός ότι έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τους τραυματισμούς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Γιούβε θα τον περιμένει αιωνίως.

Αν ο «Ασα» δείξει ότι ξεπέρασε πλήρως τα προβλήματα, θα έχει κανονικά θέση (ως λύση από τον πάγκο) στην ομάδα της επόμενης σεζόν. Αν συνεχίσει να ταλαιπωρείται, δυστυχώς οι δρόμοι θα χωρίσουν.

Γρίφος ο Λεμινά
Γενικά, ειδικά οι Ρουγκάνι και Μοράτα, θα πρέπει να δουν τι κάνει ένας συμπαίκτης τους για να καταλάβουν κάποια πράγματα. Ποιος είναι αυτός; Ο Μάριο Λεμινά. Ο 22χρονος χαφ έμεινε εκτός δράσης για μήνες λόγω τραυματισμού αλλά επέστρεψε με τη σωστή νοοτροπία, αν κρίνουμε από τις κινήσεις του Αλέγκρι.

Στο ματς με την Ιντερ, με την Γιουβέντους να κινδυνεύει με απίστευτο αποκλεισμό, ο προπονητής δεν δίστασε να βάλει αλλαγή τον Λεμινά. Τον Λεμινά που ερχόταν από απουσία μηνών. Τον Λεμινά που στο τέλος του αγώνα, πήρε τα εύσημα του Μαξ για το πώς μπήκε αμέσως στο πνεύμα του αγώνα.

Η συνέχεια δόθηκε στο Μπέργκαμο, όπου ο Αλέγκρι επιβράβευσε τον Γκαμπονέζο βάζοντας τον στο 68ο λεπτό με το σκορ στο 0-1 και η νίκη επιβεβαιώθηκε από δικό του γκολ. Απολύτως λογικό, επομένως, να πάρει χρόνο ο Λεμινά και στο επόμενο ματς της Γιουβέντους καθώς δείχνει να έχει μπει στη λογική των μπιανκονέρι, παρά το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει το μειονέκτημα των τραυματισμών αλλά και της γενικότερης καχυποψίας που υπήρχε επειδή αποκτήθηκε στο φινάλε των μεταγραφών. Από αυτόν εξαρτάται να αλλάξει άποψη σε όλους. Οπως εξαρτάται και από τους Ρουγκάνι και Μοράτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου