12 Μαρ 2016

Πώς είχε αναδειχθεί αρχηγός της Γιούβε ο Ντελ Πιέρο και η ανατριχιαστική ατάκα του Τζάνι Ανιέλι

Μια άγνωστη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Τζιάνι Ανιέλι διηγήθηκε ο Μαρτσέλο Λίπι, με αφορμή την 95η επέτειο από την γέννηση του Avvocato.

Αν ο Τζιάνι Ανιέλι ζούσε, σήμερα θα γιόρταζε τα 95α γενέθλια του. Η Γιουβέντους, την οποία υπήρξε ο μεγαλύτερος οπαδός ως το τέλος της ζωής του, δεν γινόταν να ξεχάσει αυτή την επέτειο, όπως δεν ξέχασε και ο Λίπι ένα «σκηνικό», το οποίο διηγήθηκε στο Sky Italia, θέλοντας να τονίσει για ακόμη μία φορά και την αδυναμία που είχε ο Acvvocato στον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

«Ο Αλεσάντρο ήταν ένας σιωπηλός ηγέτης. Στα αποδυτήρια σπάνια σήκωνε φωνή, στο γήπεδο έδινε λίγες οδηγίες. Αρκούσε ένα βλέμμα του... Η ομάδα, με κάποιο τρόπο, ένιωθε το κρυφό χάρισμα του. Μια μέρα, λοιπόν, όταν έπρεπε να αποφασίσω ποιος θα ήταν ο αρχηγός, έκανα... εκλογές στα αποδυτήρια. Ζήτησα από τον καθένα να γράψει σε ένα χαρτί ποιος πρέπει να είναι ο αρχηγός. Οι 22 από τους 25 έγραψαν το όνομα του Αλεξ. Εκείνη την στιγμή, χτύπησε η πόρτα, άνοιξα και ήταν ο Avvocato. Χαιρέτησε τους πάντες και μου είπε: "Μαρτσέλο, ξέρω ότι αποφασίζεις ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός, θέλω να σου πω ότι δεν υπάρχει λόγος γιατί ο νέος αρχηγός θα είναι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο".

Χαμογέλασα και του είπα: "Avvocato, δες το όνομα που γράφω στον πίνακα". Εγραψα το όνομα του Ντελ Πιέρο, ο Αλεξ αγκάλιασε έναν προς έναν τους συμπαίκτες του, γύρισε προς τον Ανιέλι και του είπε: "Ξέρω πόσο πολύ με εκτιμάτε, υπόσχομαι ότι θα οδηγήσω αυτή την ομάδα με τιμή για όσο το θέλει". Ο Avvocato χαμογέλασε και του είπε με την χαρακτηριστική φωνή του: "Γιε μου, θα οδηγάς αυτή την ομάδα για πολλά χρόνια ακόμη. Πιστεύω ότι όταν θα σταματήσεις εγώ δε θα ζω πια αλλά να ξέρεις ότι θα σε παρακολουθώ πάντα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου