17 Αυγ 2018

Η μυθική συμβουλή που είχε δώσει ο Ραϊόλα στον Ιμπραΐμοβιτς για να τον αφήσει ο Αγιαξ να έρθει στη Γιουβέντους

Θεωρείται από τους πιο ισχυρούς μάνατζερ παικτών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Εξυπνος αλλά μάλλον και ο πιο περίεργος. Ποιος είναι τελικά ο Μίνο Ραϊόλα;

Αφιέρωμα | Ποδόσφαιρο

Γεννήθηκε στην Ιταλία, μεγάλωσε στην Ολλανδία, έχει και τις δύο εθνικότητες και τώρα πλέον ζει στο Μονακό καθώς έχει κάμποσα εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Ο Ραϊόλα έδειξε από μικρός ότι αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο διαφορετικά από τους υπόλοιπους καθώς επιχείρησε να αρχίσει καριέρα ποδοσφαιριστή στην ολλανδική Χάρλεμ αλλά τα παράτησε στα 22 του καθώς διαφωνούσε με τον τρόπο σκέψης της… διοίκησης!

Επόμενο βήμα, αφού βαρέθηκε να ασχολείται με το εστιατόριο ονόματι «Νάπολι» της οικογένειας του στην Ολλανδία, ήταν να αρχίσει… κολλητηλίκια με μάνατζερ ποδοσφαιριστών.

Το όνομα του άρχισε να γίνεται γνωστό στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 καθώς βοήθησε την Ιντερ να αποκτήσει τον Ντένις Μπέργκαμπ από τον Αγιαξ και έκανε την πρώτη του μεγάλη κίνηση το 1996, όταν πήρε τα δικαιώματα του Πάβελ Νέντβεντ που είχε ξεχωρίσει με την Τσεχία στο Euro.


Μετά το 2000 έκανε… ντου στον Αγιαξ και πήρε δικαιώματα αρκετών παικτών αλλά οι σχέσεις με τον «Αίαντα» χάλασαν στις 31 Αυγούστου του 2004. Ο μύθος θέλει τον Ζλάταν να προκάλεσε πανικό στα αποδυτήρια της ολλανδικής ομάδας μετά από εντολή του Ραϊόλα ώστε να πάρει μεταγραφή για τη Γιουβέντους. Την εντολή στον Ραϊόλα φέρεται να την έδωσε ο Λουτσιάνο Μότζι, για τον οποίο ο Ιταλοολλανδός έλεγε πάντα τα καλύτερα.

Με το δίκτυο που έχει στήσει πλέον σε όλη την Ευρώπη, καταφέρνει να πλησιάζει πρώτος τα μεγάλα ταλέντα σε πολύ μικρή ηλικία και έτσι είναι πάντα στην επικαιρότητα και μέσα σε όλα τα μεγάλα deals του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.



Αρέσκεται να δίνει στους πελάτες του ονόματα από διάσημους πίνακες ζωγραφικής, είναι υπέρ του να αλλάζουν σχετικά συχνά ομάδες οι παίκτες του και δε διστάζει να τα βάλει με όλους αν χρειαστεί.

Ποιος άλλος, στο κάτω-κάτω, έχει πει για τον Γιόχαν Κρόιφ, όταν αυτός έκανε κριτική στον Ιμπραΐμοβιτς τη σεζόν που έπαιζε στην Μπαρτσελόνα, ότι «θα πρέπει επιτέλους να κλειστεί σε έναν οίκο ευγηρίας και να παίζει χαρτιά όλη μέρα»;

Για να πετύχει τον στόχο του είναι ικανός να κάνει τα πάντα και αυτό τον έφερε και δύο φορές στο επίκεντρο ερευνών της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, το 2008, για παρατυπίες σε κάποιες μεταγραφές στις οποίες είχε εμπλοκή

«Το μέλλον του Πογκμπά;», είχε πει παλιότερα, «Μακάρι να μείνει για πάντα στη Γιουβέντους αλλά αυτό δεν εξαρτάται από μένα, εξαρτάται από τη Γιούβε. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί ο μικρός μου γιος είναι Γιουβεντίνος και μου έχει πει να μην πάρω ποτέ τον Πολ από την ομάδα».

Τελικά «πούλησε» τα «θέλω» του γιου του για να πετύχει τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου και πάρει προμήθεια 20 εκατ. ευρώ. Αμφιβάλει κανείς πως μπορεί να πετύχει τα πάντα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου