6 Απρ 2016

Η Αστυνομία ζητά να κλείσουν δύο σύνδεσμοι της Γιούβε, τι απαντά ένα από τα δύο κλαμπ

Εξελίξεις αναμένονται στους συνδέσμους της Γιουβέντους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Αστυνομία ζήτησε από την Εισαγγελία να διατάξει το κλείσιμο δύο κλαμπ επειδή είδαν πολλές φορές εκεί άτομα (τιφόζι της Γιούβε) που έχουν προηγούμενα με την δικαιοσύνη.

Κάποιοι από αυτούς τους οπαδούς έχουν καταδικαστεί ήδη ενώ κάποιοι άλλοι έχουν δικαστικές εκκρεμότητες. Σε μερικούς, επιπλέον, έχει επιβληθεί η εισόδου στο γήπεδο για μερικά χρόνια (η λεγόμενη Daspo).

Το ένα από τα κλαμπ που έχει μπει στο στόχαστρο της Αστυνομίας είναι οι Drughi Asti Praia, ένας δυναμικός σύνδεσμος από τους πολλούς που έχουν οι Drughi στην Ιταλία. Το άλλο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Οι Drughi Asti Praia εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποί αναφέρουν:

«Εδώ κανείς δε θα παρουσιαστεί σαν άγιος αλλά το να συνδέεται το όνομα των Drughi Asti Praia με μία σίγουρη εγκληματική πράξη είναι εξαιρετικά λανθασμένο. Η Daspo δεν είναι καν μια ποινική καταδίκη αλλά ένα μέτρο που παίρνουν για προληπτικούς λόγους.

Παραδεχόμαστε την δραστηριότητα μας ως ultras όταν είμαστε στο γήπεδο αλλά έξω από το γήπεδο είμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι. Ανάμεσα μας υπάρχουν άνθρωποι με κανονική ζωή, με δουλειά, οικογένεια, παιδιά.

Δεν πρέπει ο κόσμος να πιστέψει ότι βρισκόμαστε στο Bar Sport για να συμφωνήσουμε και να σχεδιάσουμε κάποια εγκληματική πράξη. Βρισκόμαστε εκεί, ανάμεσα στις οικογένειες και τα παιδιά μας, για να δούμε τους αγώνες. Και το κάνουμε χωρίς ζημιές.

Είναι τρία χρόνια τώρα που η αστυνομία έρχεται συχνά στον συγκεκριμένο χώρο για έλεγχο και κάθε φορά μας ζητούσε ταυτότητες και στοιχεία. Ποτέ δεν χρειάστηκε να επέμβουν για κάτι που μπορεί να έγινε κατά την διάρκεια ενός αγώνα ή οποιαδήποτε άλλη ώρα. Ποτέ.

Οι Drughi είναι υπερήφανοι επειδή φέρουν το όνομα Asti Praia σε όλη την Ιταλία και την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου