17 Απρ 2016

Μόνο αν είσαι Γιουβέντους ξέρεις πως έγινε αυτό που ζούμε φέτος…

Μετράμε αντίστροφα για να κατακτήσει η Γιουβέντους μας και μαθηματικά τον τίτλο και να φτάσει και πάλι τα πέντε σερί πρωταθλήματα. Μετράμε αντίστροφα και περιμένουμε με ανυπομονησία τη φιέστα της τελευταίας αγωνιστικής.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Το κάθε πρωτάθλημα έχει τη δική του γλύκα, τις δικές του ιδιαιτερότητες, τη δική του σημασία. Το φετινό έχει κάτι περισσότερο από όλα αυτά. Εχει ξεκάθαρα το DNA της Γιουβέντους.

Είναι το πρωτάθλημα που κανείς (από τους αντιπάλους μας τουλάχιστον) δεν περίμενε να πάρουμε μετά το πραγματικά τραγικό ξεκίνημα και την πορεία μέχρι και τη δέκατη αγωνιστική.

Είναι το πρωτάθλημα που εξηγεί μια πραγματικότητα (για τους άλλους) και φέρνει μία πρόσκληση (για εμάς). Η Γιουβέντους ποτέ δεν τα παρατάει, ποτέ δεν παραδίδεται και τώρα πάμε να γράψουμε Ιστορία. Πάμε για το 6ο σερί.

Πρώτοι και μοναδικοί είμαστε με πέντε σκουντέτο μέσα στα γήπεδα, εμείς μπορούμε να σπάσουμε το δικό μας ρεκόρ. Εμείς που δικαιωματικά έχουμε τρία αστέρια στη φανέλα μας. Εμείς, γιατί η Γιουβέντους είναι το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Η ομάδα έπιασε μία φορά την κορυφή φέτος, ενώ μέχρι τότε τέσσερις ομάδες (Ιντερ, Ρόμα, Φιορεντίνα, Ναπολι) έκαναν εναλλαγές πρωτιάς. Και δεν την αποχωρίστηκε ποτέ. Ξέρουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, ξέρουμε πως είναι να κερδίζεις.

Περιθώρια αμφισβήτησης δεν υπάρχουν. Ουδείς, κανένας δεν μπορεί να προσάψει κάτι στη φετινή ομάδα. Το αντίθετο. Κατέκτησε το πιο παλικαρίσιο πρωτάθλημα των τελευταίων δεκαετιών και παρέδωσε μαθήματα «ομάδας» σε όλους.

Αν δεν είχαμε ζήσει τη φάρσα του Calciopoli, σήμερα η Γιουβέντους μπορεί και να είχε τέσσερα αστέρια στη μπιανκονέρα φανέλα της. Θέμα χρόνου είναι βέβαια να γίνει αυτό. Και όπως είναι η κατάσταση, πιο πιθανό να βάλει τέταρτο αστέρι η Γιουβέντους παρά δεύτερο η Μίλαν και η Ιντερ που έπονται.

Τώρα που η ομάδα παίρνει το 34ο πρωτάθλημα στην ένδοξη ιστορία της και θα είναι, μετά το πατατράκ όλων των άλλων, το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το σκουντέτο που έρχεται, τώρα πρέπει να φτιαχτεί μια ομάδα για να επιστρέψει στο θρόνο της Ευρώπης.

Αναμφισβήτητα βιώνουμε μια χρυσή δεκαετία για τη Γιούβε μας με 5 πρωταθλήματα σε έξι χρόνια (2011-2016). Δεν ξέρω αν τα καλύτερα έρχονται ή τα ζούμε ήδη. Σίγουρα μπορούμε να διαμορφώσουμε ακόμη περισσότερο τη μοίρα μας. Μια μοίρα… πρωταθλητών!

Forza Juve!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου