21 Απρ 2016

Τα τρία σενάρια για τη μαθηματική κατάκτηση του σκουντέτο

Στο +9 τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, η Γιουβέντους είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή πλέον για να πανηγυρίσει τον τίτλο.

Οι μπιανκονέρι έκαναν το χρέος τους και απέναντι στη Λάτσιο, με αποτέλεσμα να διατηρήσουν τη διαφορά των εννιά βαθμών από τη Νάπολι. Μια διαφορά που σημαίνει ότι από εδώ και πέρα κάθε ματς μπορεί να σημάνει και την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. 
Μέχρι και την περσινή σεζόν, θα αρκούσε μια νίκη λόγω των μεταξύ μας αγώνων με τους παρτενοπέι αλλά φέτος δεν μετράνε τα εκτός έδρας γκολ σε αυτούς τους δύο αγώνες, πράγμα που σημαίνει ότι πρώτο κριτήριο είναι η συνολική διαφορά τερμάτων. Η Γιούβε υπερτερεί και σε αυτό αλλά για να είναι εντελώς σίγουρη θέλει απλά τέσσερις βαθμούς στους τέσσερις αγώνες που απομένουν.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το σενάριο…

Αν την Κυριακή οι μπιανκονέρι νικήσουν την Φιορεντίνα στο Αρτέμιο Φράνκι, μπορούν να στεφθούν και μαθηματικά πρωταθλητές την Δευτέρα αν η Νάπολι δεν νικήσει (αρκεί και η ισοπαλία δηλαδή) την Ρόμα στο Ολίμπικο. Αν η Γιουβέντους έρθει ισόπαλη με την Φιορεντίνα, μπορεί και πάλι να κατακτήσει τον τίτλο την Δευτέρα αν η Νάπολι χάσει στη Ρώμη. Αν οι μπιανκονέρι ηττηθούν στο Αρτέμιο Φράνκι, η μαθηματική κατάκτηση του τίτλου θα πάρει παράταση μιας εβδομάδας, ακόμη κι αν χάσουν και οι Ναπολιτάνοι από τους τζαλορόσι.

Οπως και να έχει, μετράμε πλέον αντίστροφα. Το 5ο σερί και 34ο συνολικά θα κατακτηθεί είτε την προσεχή Δευτέρα είτε την επόμενη Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου